Claudiu Ionescu, poliţistul învins de Sistem: „Minţim opinia publică cu bilanţul, dar cetăţenii sunt bătuţi pe străzi, tâlhăriţi şi obligaţi să îşi retragă plângerile“
0Într-un mesaj publicat pe profilul personal de Facebook, ofiţerul de poliţie Claudiu Ionescu aduce acuzaţii extrem de grave la adresa Sistemului pe care l-a părăsit la începutul acestei luni.
Subcomisarul Claudiu Ionescu, a cărui poveste Adevărul a publicat-o marţi, a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj lung, cu acuzaţii multe şi grave la adresa Sistemului din care a ales să plece de la 1 noiembrie.
Redăm mai jos fragmente din mesajul ofiţerului de poliţie. Postarea integrală poate fi citită pe pagina de Facebook a acestuia.
”MAI este în moarte clinică şi, spre deosebire de Ministerul Sănătăţi care poate fi salvat de proprii angajaţi, aici nu are cine, întrucât operaţia a reuşit, dar miliţianul e mort. Avem 70.000 de legitimaţi în poliţie, dintre care 20.000 lucrează în structurile suport, iar din restul de 50.000 sunt asa zişi operativi. Cu regret o spun că mulţi dintre cei din operativ nu au trecut de faza întocmirii unui proces verbal sau de audierea unei persoane vătămate. Ce să mai vorbim de dosare complexe, audieri în prezenţa avocaţilor, ordonanţe de reţinere, schimbări de încadrări juridice, extindere de cercetări, referate de terminare a urmăririi penale, filaj sau autorizaţii de interceptări ( nu a telefoanelor). Nu cred că sunt maxim 5.000 de astfel de poliţişti în MAI, majoritatea fiind scârbiţi de ce li se întâmplă, cei care, după 2-3 zile de munca asiduă, privare de somn, fără să se spele sau să ajungă la familie, când îşi ridica salariul îşi dau seama că sunt plătiţi mai slab decât cei din structurile suport, care întâmplator au funcţiile cele mai bune ( specialist) şi care ajung involuntar şi şefii lor. Ce motivaţii pot avea aceşti poliţişti să continue în ritmul asta sau să-i înveţe meserie pe tinerii nou încadraţi, generaţia asta ,,pro,, care visează cai verzi pe pereţi? Câţi ani vor trece până când aceşti tinerii vor fi poliţişti în adevăratul sens al cuvântului? Ce se va întâmpla peste doi ani când veteranii vor fi plecaţi? Întrebări grele a căror răspuns trebuie dat de departamentele, direcţiile, cabinetele din IGPR.
Această cloacă de chestori, comisari şefi şi specialişti, ce se calcă pe bombeuri, nu pentru că ar muri de grija celor din teritoriu, ci doar pentru a-şi arăta gradele militare de pe uniforma de reprezentare şi a plimba o hârtie pentru a justifica trecerea timpului.
Câţi dintre dvs. ştiţi că avem adjunct al IGPR un chestor venit de la financiar şi care răspunde de cei din operativ? Sau că acum MAI numeşte în funcţii cheie ofiţerii obedienţi care au activat la Direcţia Control Intern, cei care au muşamalizat majoritatea sesizărilor privind abuzurile şefilor? Sau câţi dintre dvs. ştiţi ca şefii din politie, la sfârşitul carierei, prin rotaţie, îşi alocă un salariu ,,de excelenţă” reprezentând 50% din salariu, iar după aceasta inginerie ajung să beneficieze de o pensie cuprinsă între 8.000-12.000 lei, în funcţie de ce ciolan au ros? Asta în condiţiile în care un militar de carieră nu are o pensie mai mare de 2.500 lei. Meritocraţie...
În fiecare an minţim opinia publică cu bilanţul activităţii noastre, cât de “zmei” şi cât de competenţi suntem. Din acte pare totul roz şi pe pământul României creşte iarbă din Rai. Dar cetăţenii ştiu cel mai bine că sunt bătuţi pe străzi, maşinile li se sparg în continuare, sunt tâlhăriţi şi obligaţi, din neştiinţa lor, să îşi retragă plângerile sau să mintă că şi-au pierdut bunurile şi nu au fost deposedaţi prin violenţă.
Oare de ce? Oare de ce atâta nemernicie din partea noastră? De ce minţim că au scăzut infracţiunile stradale când de fapt acestea cresc constant? Doar pentru că e un indicator de activitate care arată realitatea şi care ar putea duce la destituirea unora cu funcţii de conducere? În ritmul ăsta, pe hârtie, în câţiva ani, o sa ajungem să nu mai avem infracţionalitate stradală, o să raportăm cu mândrie că am eradicat definitiv infractorii şi o să ne apucăm de plantat panseluţe pe asfalt. Am ajuns ca în vremea comuniştilor care raportau producţii cât mai mari la hectarul de porumb. Oare statisticienii, ăştia, din MAI de ce nu fac analize raportate la cei 18 milioane de locuitori, câţi sunt în prezent pe teritoriul României şi se raportează la 22 de milioane, incluzând şi cei 4 milioane de emigranţi români? Oare cum de se uită că am exportat în străinătate 1 milion de infractori, iar în ţară au rămas doar găinarii. Ruşine…
Pentru cei care sunteţi şefi şi în toată cariera voastră nu aţi încătuşat un infractor, nu aveţi în C.V. vreo scoală militară absolvită şi încă nu aţi aflat care e diferenţa dintre penal şi penalitate.... când va uitaţi dimineaţa în oglindă şi vedeţi cât de GOI sunteţi, trageţi-vă o flegmă peste imaginea reflectată distorsionat. Abia atunci o să începeţi să arătaţi a poliţişti....
Pentru cei care aţi venit şi o să mai veniţi în MAI, vorba lui Dante, când intraţi în politie, dacă nu aveţi pile, lăsaţi la poarta orice speranţă. Logica încă nu a sărit gardul miliţiei, e încă pe gard şi se uita la doi poliţişti care vor să sape o groapă. Deşi sunt unul lângă altul, nu-şi dau seama ca unul sapă, iar celalalt acoperă ce a săpat primul.
Domnule ministru MAI, Dragoş Tudorache, în puţinul timp de când sunteţi la conducerea ministerului, se pare că încă nu sunteţi familiarizat cu existenţa găştilor din minister. Asta după ultimile numiri de la conducerea direcţilor. Îmi permit să vă dau un sfat: dacă vreţi să diminuaţi corupţia din minister, să scăpaţi de incompetenţi şi să recâştigaţi prestigiul instituţiei, vă rog să verificaţi toate lucrările generale şi aşa zisele R.S-uri clasate şi arhivate la nivelul IPJ-urilor şi a unităţilor teritoriale.Veţi constata lucruri inimaginabile. Nu va exista şef de inspectorat sau conducător de unitate care să nu fie destituit sau urmărit penal. Şi dacă aveţi timp, vă rog să solicitaţi Direcţiei Control Intern, Structurii de Securitate din IGPR şi Corpului de Control al Ministrului, memoriile subsemnatului adresate acestor instituţii, precum şi răspunsurile privind modul în care au fost efectuate verificările. Vă doresc lectură plăcută!”, scrie printre altele Claudiu Ionescu.
Vă mai recomandăm: