Alexandru Andrăşanu e noul manager al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri unde au fost descoperite fosile ale dinozaurilor pitici. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.
Locuri unde au fost descoperite fosile ale dinozaurilor pitici. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.

Alexandru Andăşanu e noul director al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului. El l-a înlocuit pe profesorul Dan Grigorescu, primul director al geoparcului. Andrăşanu este expert în cadrul UNESCO.

Alexandru Andărşanu se va ocupa de strategia pe următorii ani a dingurului geoparc din România aflat în patrimoniul UNESCO.

Noul manager al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului este lector al Universităţii din Bucureşti, predă studenţilor Facultăţii de Geografie şi Ştiinţe ale Naturii, fiind totodată şi expert şi evaluator UNESCO în cadrul Reţelei Globale a Geoparcurilor.


”Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului este singurul geoparc din România membru în Reţeaua Europeană a Geoparcurilor şi în Reţeaua Globală a Geoparcurilor (UNESCO). Ne propunem ca, până la sfârşitul anului 2014, să le adăugăm celor 20 de puncte de interes turistic existente deja pe harta zonei încă 10 puncte de vizitare şi interpretare a patrimoniului geologic şi cultural – istoric local. Ideea este să îi facem pe turişti să stea cât mai mult Ţara Haţegului, să vadă cât mai multe şi să cheltuiască aici cât mai mult în beneficiul comunităţilor locale”, a declarat Alexandru Andrăşanu, în cadrul prezentării planului de dezvoltare a Geoparcului.

hunedoara andrasanu geoparc

Ţara Haţegului e geoparc
Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde întreaga zonă a Haţegului şi care protejază şi valorifică natura şi cultura acestui spaţiu. Geoparcul a fost declarat arie protejată de interes naţional în 2004. Din anul 2005 geoparcul a fost acceptat în Reţeaua Europeană a Geoparcurilor şi în Reţeaua Globală (sub egida UNESCO) a Geoparcurilor. Aici se află siturile cu resturi de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Haţeg sunt unici în lume, importanţa ştiinţifică şi atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă şi embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor şi a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea geoparcului este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Vă recomandăm şi:

FOTO Vacanţă în România: Cheile Buţii din Retezat, raiul cascadelor. Locul în care liniştea pune stăpânire pe tine

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună

FOTO VIDEO Pe urmele sfântului părinte Arsenie Boca, în cel mai iubit loc din Ţara Haţegului

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite