Studenţii gălăţeni s-au calificat în finala Ecotrophelia 2017 cu două produse inovative: Îngheţata IceWhey şi batonul HiProBar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 22 mai 2017 a avut loc la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi faza locala a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare dedicat studenţilor „Ecotrophelia”, competiţie ajunsă deja la a şasea ediţie.

Cele doua echipe înscrise în competiţie nu au putut fi departajate decisiv şi au fost declarate câştigătoare, astfel că vor reprezenta împreună Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi la faza naţională a concursului Ecotrophelia 2017, care se va desfăşura la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în perioada 2-4 iulie 2017.

Prima echipă a fost formată din Ana Georgiana Popa, Iulia Claudia Chirilă şi Cristina Trofin, coordonator fiind profesorul doctor inginer Daniela Borda. Aceasta a creat o îngheţată, IceWhey, ce a fost obţinută aplicând principiile economiei circulare, prin valorificarea integrală a produselor secundare şi subproduselor rezultate din fabricarea brânzei telemea.

Acestea au fost combinate inteligent şi valorificate prin aplicarea tehnologiilor existente, cu un consum energetic redus. Îngheţata IceWhey a fost obţinută din zer concentrat delactozat, banane, ou şi miere de tei, la care s-a utilizat un topping din dulceaţă de morcovi şi miere cu polen. Produsul are o etichetă „clean & clear label”, nu conţine lactoză şi cazeină.

Din cea de-a doua echipă au făcut parte Marian Neculau, Cristian Dragomir şi Ramona Ifrim, coordonatori fiind profesorul doctor inginer Petru Alexe, asistentul universitar doctor inginer Ina Vasilean şi inginerul doctor Livia Pătraşcu.

Aceştia au creat un baton proteic reinterpretat ,HiProBar, a cărui noutate este dată de combinarea a două surse proteice de înaltă calitate în vederea obţinerii unui produs echilibrat în conţinutul de aminoacizi. Produsul reprezintă o abordare sănătoasă, fiind destinat pentru persoanelor active, sub formă de gustare între mese.

HiProBar are un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre ajutând atât sistemul imunitar cât şi peristaltismul. Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendinţe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare minimală, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite