Scade numărul cazurilor noi de cancer în judeţul Galaţi. În primele nouă luni ale acestui an fost semnalate 828 de îmbolnăviri, mai puţine ca în 2013
0Stilul de viaţă haotic, alimentaţia nesănătoasă, lipsa mişcării, precum şi moştenirea genetică sunt factorii care ne îmbolnăvesc de cancer. Statisticile spun că de la începutul anului peste 800 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu această cumplită boală, iar cele mai afectate sunt femeile.
În Galaţi, numărul îmbolnăvirilor înregistrate în primele nouă luni ale acestui an este mai mic faţă de cel din 2013, având un număr de 828 de noi persoane diagnosticate cu cancer.
„În primele nouă luni ale anului 2013 am înregistrat un număr de 1199 de persoane diagnosticate. Dintre acestea 472 de persoane provin din mediul urban, iar 356 provin din mediul rural. Din totalul lor, 426 de persoane diagnosticate cu cancer sunt femei”, a declarat Dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt în cadrul D.S.P. Galaţi.
Până la această oră, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi are în evidenţe 15.267 de persoane diagnosticate cu cancer. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, pe aceeaşi listă erau doar 14.705 persoane cu diverse forme de cancer.
„În 2013, din totalul de 1.199 de cazuri noi de cancer, 676 provin din mediul urban, 523 din mediul rural. Cele mai afectate sunt femeile, vorbim despre 579 de persoane diagnosticate. În tot anul 2013 am totalizat un număr de 1.626 noi cazuri de cancer, o creştere cu 15% faţă de finele anului 2012, când înregistram un număr de 1365 de cazuri noi de cancer”, a precizat Dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt în cadrul D.S.P. Galaţi.
Medicii ne dau şi veşti bune. Anul acesta asistăm la o uşoară scădere a cazurilor noi de cancer, ceea ce este îmbucurător.
„În topul formelor de cancer rămâne cancerul de sân, în 2014 s-au depistat 84 de femei cu cancer de sân, dar tot într-o uşoară scădere faţă de 2013 când înregistram 124 de femei cu cancer de sân. Majoritatea femeilor provin din mediul urban, ceea ce înseamnă că în mediul urban există o serie de factori care contribuie la generarea cancerului sau poate că femeile din mediul urban sunt cele care merg mai des la medic şi îşi verifică starea de sănătate”, a subliniat Dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt în cadrul D.S.P. Galaţi.
Toate aceste cifre ne indică o rată de mortalitate prin cancer mai scăzută, pe primul loc fiind cazul mortalităţii provocate de bolile cardiace.