Proprietari de clădiri din Galaţi amendaţi după ce au fost prinşi că şi-au extins imobilele fără a avea autorizaţii

Proprietari de clădiri din Galaţi amendaţi după ce au fost prinşi că şi-au extins imobilele fără a avea autorizaţii

FOTO Arhiva Adevărul

Constatările au fost făcute de Poliţia locală Galaţi, iar amenzile sunt între 1.000 şi 2.000 de lei. De asemenea, proprietarii au primit termen să intre în legalitate, în caz contrar existând riscul să fie obligaţi să demoleze extinderile ilegale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi proprietari de imobile din Galaţi au fost amendaţi în ultimele zile după ce poliţiştii locali au descoperit că aceştia făceau lucrări de extindere a clădirilor fără a avea autorizaţiile cerute de lege.

Unul dintre imobilele cu probleme se află pe strada Nicolae Leonard, unde poliţiştii au constatat ca nu sunt respectate prevederile documentaţiei tehnice în baza căreia a fost emisă autorizaţia de construire. Proprietarul  a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Poliţiştii locali au făcut verificări şi la un imobil situat pe strada Arcaşilor, în zona rezidenţială de lux a oraşului, unde au descoperit că, la fel ca în cazul precedent, nu sunt respectate prevederile documentaţiei tehnice în baza căreia a fost emisă autorizaţia de construire. Proprietarul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Un alt caz a fost descoperit pe şoseaua Galaţi-Tecuci, în zona porţii sud a Combinatului siderurgic, unde s-a constatat că la u spaţiu comercial sunt executate lucrări de construcţii, fără autorizaţie de construire. Proprietarul spaţiului comercial a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.
 

În fine, o altă încălcare a legii a fost găsită pe strada Ştiinţei, unde au constatat că se executau lucrări de construcţii, cu nerespectarea prevederilor documentaţiei tehnice în baza căreia a fost emisă autorizaţia de construire. Proprietarul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

În toate cele patru cazuri s-a dispus intrarea în legalitate în conformitate cu prevederile Legii 50 / 1991, actualizată. În caz contrar, proprietarii imobilelor riscă să fie obligaţi să demoleze extinderile ilegale.
citeste totul despre: