Primăria Galaţi va demara negocierile pentru cumpărarea clădirilor în care funcţionează Maternitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia care se va ocupa de negocierea preţului cu reprezentanţii proprietarului (Fundaţia Caritatea) va fi desemnată prin votul Consiliului Local.

Chiar dacă o vreme s-a vehiculat ideea că Primăria Galaţi va investi într-o clădire nouă pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” (al cărui sediu a fost retrocedat Fundaţiei Caritatea încă din 2007), primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că, până la urmă, municipalitatea va demara negocieri pentru cumpărarea imobilelor din strada Nicolae Alexandrescu nr.99.

„Îmi propun ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Galaţi să avansez proiectul întocmirii unei comisii mixte care să fie formată din consilieri locali şi specialişti din aparatul de lucru al Primăriei municipiului Galaţi. Această comisie urmează să se ocupe de negocierile privind achiziţionarea Maternităţii Buna Vestire”, a declarat Pucheanu.

Primarul a mărturisit că a primit deja oferta reprezentanţilor Fundaţiei ”Caritatea”, deţinătorii complexului de clădiri, şi că există chiar şi o evaluare şi măsurători topografice. 

„Nu ne rămâne decât să avansăm negocierile şi să stabilim formula de plată, preferabil în rate. Este foarte important ca această unitate medicală să fie redată comunităţii locale şi pe termen lung putem vorbi chiar despre o economie la bugetul local”, a mai spus edilul.

Acesta arătat că din anul 2007 până în anul 2015, Primăria municipiului Galaţi a achitat pentru chiria clădirilor în care funcţionează Maternitatea suma de 3.648.974 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite