Ce spectacole sunt în weekend la Teatrul de Operă şi Operetă „Leonard”: de la umorul savuros, la şlagărele din alt veac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din spectacolul Concurs de fantomodele FOTO Teatrul Leonard
Imagine din spectacolul Concurs de fantomodele FOTO Teatrul Leonard

Spectacolele de sâmbătă şi duminică au parte de contribuţia unor artişti deosebiţi, cum ar fi reputatul regizorul italian Paolo Bosisio sau coregraful Edi Stancu (cel care a realizat, printre altele, coregrafia la show-ul TV „Dansez pentru tine”).

Sâmbătă, 23 februarie 2019, de la ora 18,00 scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” va găzdui o nouă prezentare a spectacolului muzical de divertisment „Curs de Fantomodele”, regizat de actorul Paul Buţa.

Textul savuros aparţine gălăţeanului Petronel Vizitiu, colaborator al fostului supliment umoristic al ziarului Viaţa Liberă, „Buzunar”, iar coregrafia este realizată de notoriul coregraf Edi Stancu, colaborator al unor televiziuni cunoscute din ţară.

Scenografia îi aparţine Lăcrămioarei Dumitraşcu, un artist constănţean, premiat la festivalul de comedie de la Galaţi, cunoscută  pentru inventivitatea sa şi realizările deosebite pe scena Teatrului Dramatic gălăţean şi la alte teatre din ţară. Spectacolul îmbină stiluri muzicale diferite, de la burlesc la folclor, de la musical la funk-jazz, reuşind să surprindă prin dinamism, energie şi noutate.

Actuala echipă a revistei va aduce o nouă viziune interpretativă asupra spectacolului prin evoluţiile actorilor: Florentina Andronic, Adina Lazăr, Viorica Mărăndici, Mitică Belciugan, Paul Buţa, Costel Donose şi a soliştilor: Cristina Isabela Ionaşcu, Mariana Pisică, Irina Luiza Popa, Cristina Vasopol, Anton Mihail şi Ionuţ Negrişanu împreună cu baletul teatrului şi orchestra revistei sub conducerea dirijorului Nicolae Mantu.

Duminică, 24 februarie, de la ora 18,00, scena Teatrului Naţional „Nae Leonard”  prezintă opereta „Văduva veselă, de Franz Lehár. „Văduva veselă este poate cea mai cunoscută şi cea mai des reprezentată dintre toate operetele de Franz Lehár, fiind una dintre cele mai preţuite lucrări din repertoriul de gen. Arii de mare inspiraţie precum „Şi-atunci plec la Maxim”, „Vilia”, „Vino în micuţul pavilion” au devenit adevarate şlagăre mondiale.

Montarea actuală gălăţeană a fost concepută de regizorul italian Paolo Bosisio, care spune că în punerea în scenă a spectacolului, la Galaţi, „esenţialitatea a fost pe primul loc”.

„Am redus mult din proză, eliberând-o de toate replicile învechite care s-au acumulat de-a lungul timpului. Am eliminat toate părţile muzicale străine de partitura lui Lehár şi am încercat să confer spectacolului un ritm vesel şi energic, condus de cânt, dans şi schimburi de replici esenţiale. Cu o durată de 2 ore, în loc de 3 ore şi jumătate, cât durează în mod tradiţional, este o montare care sper că se apropie mai mult de rădăcinile nobile ale operetei vieneze şi e mai puţin „corupt” de comicul prea banal şi vulgar prezent în spectacolele de revistă sau televiziune”, spune regizorul.

Preţul întreg al biletului pentru aceste spectacole este de 21,6 lei, însă elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, aşadar preţul pentru aceste categorii este de 10,8 lei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite