Beneficiile extraordinare ale ceaiurilor asupra frumuseţii. Ce licoare ajută la detoxifiere şi îţi face pielea mai luminoasă
0
Verde, alb sau roşu, ceaiul tău zilnic este un aliat al frumuseţii. E suficient să îl bem, să facem infuzii sau să îl includem în ritualul nostru de înfrumuseţare.
Deşi cele mai multe persoane aleg cafeaua, specialiştii în frumuseţe au demonstrat beneficiile ceaiurilor asupra pielii noastre. Şi pentru ca efectele să fie vizibile, alege un ceai mai puţin oxidat şi tenul îţi va mulţumi. Ba mai mult decât atât, nivelul de enegie va creşte şi va atenua simptomele alergiilor - avantajele pentru sănătate fiind nelimitate.
Cele mai bune frunze pentru pielea ta
Pentru a te bucura de beneficiile ceaiului, trebuie să cunoşti care sunt frunzele pe care trebuie să le foloseşti, astfel încât pielea ta să se bucure de acest regim al frumuseţii.
1. Ceaiul verde

Acesta este ceva mai oxidat decât ceaiul alb, iar aroma sa variază de la dulce, la floral şi vegetal. Bogat în atioxidanţi, minerale şi vitamine, ceaiul verde repară pielea afectată de razele ultraviolete, hidratează intens şi este renumit pentru proprietăţile sale detoxifiante. O cană de ceai verde conţine jumătate din cantitatea de cafeină care se găseşte în ceaiul negri şi este bogat în două tipuri de antioxidanţi care ajută la combaterea acneei şi îmbătrânirii.
Cel mai căutat în ultima perioadă este ceaiul preparat din frunze întregi de ceai verde. Este grozav pentru redarea energiei şi ajută chiar şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge şi a colesterolului. În plus, reduce toxinele din organism, ceea ce înseamnă că este grozav pentru piele, făcând-o mai strălucitoare. Ceaiul verde poate fi băut, dar poate fi folosit în numeroase tratamente de înfrumuseţare şi este foarte potrivit pentru măştile faciale.
2. Ceaiul alb
Considerat a fi şampania din lumea ceaiurilor, acesta este făcut din mugurii plantei de ceai şi se foloseşte prima recoltă de frunze din fiecare sezon. Slab şi delicat, este ceaiul cel mai puţin oxidat, care are în compoziţia sa doar o cantitate mică de cofeinţă şi mulţi antioxidanţi.
„Bogat în nutrienţi, proprietăţile antioxidante din ceaiul alb reduc inflamaţiile, apariţia liniilor fine şi a ridurilor, încetinind natural procesul de îmbătrânire. Este suficient să vizitaţi orice magazin cu produse de înfrumuseţare şi veţi vedea câte tratamente pentru piele au în compoziţia lor ceai alb, ca şi ingredient anti-îmbătrânire”, a explicat Mihaela Alexandru, make-up artist.
3. Rooibos


Cunoscut şi sub denumirea de „ceai roşu”, Rooibos vine dintr-o plantă ce se găseşte în Africa de Sud şi care este considerată ca fiind alternativa fără cafeină a ceaiului verde. Renumit pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire, rooibos este folosit în numeroase produse cosmetice, inclusiv în geluri pentru spălarea şi curăţarea tenului. Pulverizaţi pe piele ceai de Rooibos refrigerat pentru a hidrata pielea şi a livra antioxidanţi porilor. Ca un truc, acest ceai poate fi folosit de brunete şi blonde pentru a oferi o tentă roşiatică părului.