Manuale la jumătate de preţ, la "anticariatul" absolvenţilor Colegiului Naţional "Unirea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualii studenţi, foşti absolvenţi ai Colegiului Naţional „Unirea" îşi ajută astfel colegii mai mici cu cărţile care le sunt de trebuinţă.

Zeci de absolvenţi ai celei mai prestigioase unităţi de învăţământ liceal din Focşani, Colegiul Naţional „Unirea", au venit şi anul acesta în sprijinul colegilor din anii terminali cu cărţi după care să înveţe.

În România învăţământul este gratuit doar pentru zece clase, iar manualele şi culegerile după care actualii studenţi au învăţat sunt numai bune pentru colegii lor mai mici, care îşi pot procura la un cost mult mai mic decât în librării, fără să caute prea mult, cărţile de care au nevoie.

Timp de o săptămână, curtea colegiului focşănean s-a dovedit neîncăpătoare pentru „târgul" improvizat de carte, iar ofertanţii spun că vânzările au mers foarte bine, mai ales că manualele au fost bine îngrijite.

image

“Am vândut 13 cărţi, majoritatea cărţilor care erau bune de vânzare. Preţurile se negociază, chiar dacă eu spun un preţ mai mare, pe parcurs mai las”, a declara Cristian, proaspăt student la Bucureşti.
Alţii nu  ascund faptul că prin vânzarea cărţilor fac rost de un ban pentru facultate.

image

“Încerc să-mi recuperez banii daţi pe manualele vechi. Manualele sunt mai ieftine, cam 15 lei cartea de matematică, iar cărţile de pregătire pentru facultate sunt mai scumpe, de la 25 de lei în sus. Mi-ar prinde bine nişte bani la facultate”, ne-a spus un alt student.

Cumpărătorii sunt şi ei încântaţi că la târgul de carte plătesc mai puţin decât i-ar costa o carte cumpărată din librărie.

image

“Am cumpărat cu 15 lei o carte pe care în librărie o găsesc cu peste 20 de lei”, spune Mădălina Strâmbei, elevă în clasa a XI-a.

Conducerea Colegiului „Unirea" spune că târgul de carte este benefic pentru toată lumea.

image

“Cred că este al cincilea an în care absolvenţii Colegiului Unirea, până să înceapă facultatea, vin să-şi vândă manualele şi culegerile. La clasele a XI-a şi a XII-a nu există manuale, iar cele noi sunt destul de scumpe. Este şi o dovadă de iniţiativă, de antreprenoriat, reuşesc înainte de facultate să mai facă un ban,  iar colegii lor mai tineri îşi procură acestea manuale la un preţ redus. Până vor avea şi liceenii de la clase a XI-a şi a XII-a manuale gratuit, acest târg aduce beneficii de ambele părţi”, precizează Romulus Buzăţelu, director adjunct Colegiul Naţional Unirea.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite