1525 de kilograme de produse lactate oprite de la vânzare în Vrancea din cauza neconformităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele lactate au fost controlate de comisarii de la protecţia consumatorilor
Produsele lactate au fost controlate de comisarii de la protecţia consumatorilor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au controlat 18 agenţi conomici, producători, distribuitori şi comercianţi în privinţa calităţii şi etichetării produselor lactate.

Cantitatea totală de produse verificate a fost de 12159 kg, abateri de la prevederile privind protecţia consumatorilor fiind constatate la toţi cei 18 operatori economici verificaţi.

S-au constatat abateri la 1562 kg de produse, în special lactate acide, dar şi brânzeturi diverse, produse cu amestec de grăsimi vegetale şi animale.

Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 16 avertismente şi 11 amenzi, în valoare totală 18700 lei, şi s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a 1525 kg produse lactate, în valoare de 15437 lei, până la remedierea deficienţelor. 

"Se fabrică din ce în ce mai multe produse pe bază de înlocuitori de produse lactate, obţinute din lapte şi grăsimi de altă natură decât cea lactată, respectiv vegetală sau animală sau chiar fără lapte, denumite „preparat alimentar” sau „specialitate”, dar expuse în aceeaşi vitrină cu produsele lactate,  afişându-se denumiri specifice produselor lactate „Brânză”, „ Caşcaval”, „produs FETA”, „produs tip FETA”, “iaurt”. Astfel, consumatorii  pot fi induşi în eroare foarte uşor asupra naturii produselor şi caracteristicilor acestora. Aceste aspecte sunt urmărite în permanenţă de comisarii de protecţie a consumatorilor, însă consumatorul este cel care trebuie să înveţe să se autoprotejeze, iar atunci când sesizează neconformităţi de orice natură să nu ezite să informeze instituţiile cu abilităţi de control, pentru ca şi alţi consumatori să fie feriţi de riscul cumpărării unui produs sau serviciu necorespunzător”, a precizat Dumitru Dilă, comisar şef adjunct al CRPC Regiunea Sud-Est(Galaţi) – CJPC Vrancea.

Mai puteţi citi:

Laptele ajunge de la vacă direct la dozator

Verdict: laptele de la fermele din Vrancea este propriu consumului uman

        

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite