Cum să te fereşti de hoţi pe litoral. Sfaturile poliţiştilor pentru un concediu liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin sezon estival, poliţiştii au câteva recomandări pentru turiştii care iau cu asalt litoralul românesc. Fie că sunt pe plajă, în camerele de hotel sau în autoturism, oamenii trebuie să respecte câteva reguli de bază pentru a nu cădea victime hoţilor.

Poliţiştii au câteva recomandări pentru turiştii care vin pe litoral. Pentru a avea un concediu liniştit, lipsit de incidente neplăcute, oamenii trebuie să fie atenţi atunci când sunt pe plajă, în camera de hotel sau când îşi parcează autovehiculul. De asemenea, copii trebuie supravegheaţi în mod special.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel:

La plecarea din cameră  ori pe timpul nopţii asiguraţi atât uşa de acces în cameră cât şi pe cea de la balcon şi ferestrele!

Nu lăsaţi la vedere bunuri care să-i tenteze pe infractori! Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului!

Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăti curente!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni adesea şi escroci!

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

Nu lăsaţi în autoturism genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor, care nu ştiu ce se află în interiorul acestora!

Fiţi preventivi, deoarece pagubele pot fi mult mai mari decât valoarea bunurilor sustrase, având în vedere faptul că o mare parte din furturile din autoturisme au ca mod de operare spargerea geamului!

În ceea ce priveşte siguranţa celor mici pe litoral, Poliţia le recomandă părinţilor :

Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu-l trimiteţi singur să cumpere ceva!

Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon al părinţilor şi numele hotelului în care stă!

Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii! Dacă s-a pierdut, este recomandat  să apeleze la un poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!

Asiguraţi-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoţească!

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic de urgenţă 112!

Pe aceeaşi temă:

Cât te costă un apel fals la 112. Un tânăr a sunat să „sesizeze” că cineva a fost împuşcat în Mamaia

FOTO Bairam încins pe un bulevard din Constanţa, întrerupt de Poliţie abia a doua zi. Cheful a avut loc peste drum de Poliţia Rutieră şi de Jandarmerie


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite