Bătrână lăsată fără 10.000 de lei la început de an prin „metoda accidentul”
0Primele zile ale anului 2018 nu au fost deloc libere pentru cei care încearcă să înşele persoane în vârstă prin „metoda accidentul”. Poliţia atrage atenţia celor care primesc astfel de telefoane să sune imediat la 112.
O bătrână de 82 de ani din Constanţa a primit marţi, 2 decembrie, un telefon din partea unui bărbat care s-a prezentat ca fiind medic şi i-a solicitat suma de 10.000 de lei pentru efectuarea unei operaţii la un spital din Bucureşti fiului ei care a suferit un accident. Femeia a dat această sumă unui necunoscut.
Poliţia a fost alertată de către nepoata victimei care a realizat că bunica a fost înşelată prin „metoda accidentul”.
Un alt caz s-a petrecut tot ieri, când poliţiştii secţiei 5 Constanţa au fost sesizaţi la ora 1.45 de un bătrân de 80 de ani. Acesta a declarat că a fost sunat „pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, informând-o că a suferit un accident şi este la spital. Pentru efectuarea unei operaţii, la o unitate medicală din Bucureşti, i s-a adus la cunoştinţă, de către o voce de bărbat necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, că ar fi nevoie de suma de 16.000 de euro”, spun poliţiştii.
De data aceasta, bătrânul şi-a dat seama că este vorba despre o înşelăciune şi a anunţat poliţia.
În ambele cazuri, oamenii legii fac cercetări pentru depistarea autorilor.
Recomandările poliţiştilor în astfel de cazuri:
• Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
• Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
• Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
• Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
Pe aceeaşi temă: