Vicepreşedinte PNL: „Liviu Dragnea s-a folosit de banii publici ca de banii lui în campania electorală. E vorba de abuz în serviciu şi sesizez DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul clujean, Alin Tişe, totodată vicepreşedinte PNL a declarat, joi, 8 ianuarie, la Cluj, într-o conferinţă de presă, că va sesiza DNA privind modul în care vicepremierul Liviu Dragnea a alocat bani către primari în campania electorală - sume distribuite "fără niciun criteriu", susţine Tişe.

"Liviu Dragnea să fie tras la răspundere penală, ar trebui anchetat pentru modul în care a distribuit banii din pixul lui prin ordin de ministru, fără să existe niciun criteriu. Consider că este vorba de abuz în serviciu şi sesizez DNA pentru că se impune de urgenţă o verificare a celor 420 de milioane de euro cheltuiţi de Dragnea în 2014 din fondul de rezervă al Guvernului. Acesta s-a folosit de banii publici ca de banii lui în campania electorală pentru prezidenţiale şi a dat banii ca mită electorală la primari, a fost operaţiunea PSD «bani contra voturi», în special în judeţele roşii. A fost o acţiune premeditată, primarii au fost ademeniţi de Dragnea, este caz tipic de mită electorală", a declarat Alin Tişe, viceprelşedinteel PNl, la o conferinţă de presă, susţinută la Cluj, potrivit Mediafax.

Senatorul clujean afirmă că nu se aşteaptă ca Liviu Dragnea să demisioneze fiindcă „nu are atâta onoare“, însă e convins că „instituţiile statului vor reuşi să stabilească legătura între banii alocaţi către anumiţi primari şi voturile aduse de aceştia în campania electorală pentru Victor Ponta".

Tişe a mai declarat că va sesiza DNA despre aceste lucruri în cursul zilei de joi, 8 ianuarie.

Senatorul clujean Alin Tişe, vicepreşedintele PNL, declara, joi,11 decembrie 2014, într-o conferinţă de presă, că DNA ar trebui să verifice alocările de sume de la Consiliul Judeţean Cluj pentru acele comune conduse de primari care au trecut la PSD în urma OUG 55. Tişe susţine că acei primari au primit mai mulţi bani decât sumele date celorlalţi omologi de-ai lor din judeţ.

Mai puteţi citi:

„Ordonanţa traseiştilor” la Cluj: trei primari clujeni au trecut la PSD. ACL a rămas cu 46 de edili

Trei, Doamne, şi toţi trei. Ce mai fac primarii traseişti ai Clujului după ce partidul lor a pierdut alegerile

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite