Un alt model de succes din Cluj. Primul festival din Ardeal dedicat tehnologiei se extinde în marile oraşe din ţară

Un alt model de succes din Cluj. Primul festival din Ardeal dedicat tehnologiei se extinde în marile oraşe din ţară

Tehnologie  FOTO Shutterstock

TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei,se extinde dintoamna aceasta la Iaşi şi Timişoara. Evenimentul va însuma conferinţe, ateliere, forumuri şi competiţii. TechFest 2016 s-a desfăşurat la Cluj şi în cifre a însemnat 3.200 de participanţi, 25.000 de vizitatori, 118 companii, instituţii şi organizaţii şi premii în valoare totală de 25.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

TechFest 2017, un festival dedicat tehnologiei, va începe în 9 octombrie la Timişoara, va continuă din 27 octombrie la Cluj şi se va încheia pe 19 noiembrie, la Iaşi. Manifestarea a fost lansată anul trecut, la Cluj, şi reprezintă primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei.

„Reacţiile pe care le-am primit după ediţia-pilot de la Cluj din partea mediului IT, de business, al administraţiei şi din partea publicului larg ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept în premieră în ţara noastră. Am ales Iaşiul şi Timişoara deoarece, la fel cu Clujul, sunt importante oraşe universitare, efervescente, cu comunităţi pasionate de tehnologie şi inovaţie”, a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest.

Potrivit acestora, TechFest este un eveniment de tip umbrelă care urmăreşte să îi aducă împreună pe toţi cei pasionaţi de tehnologie şi inovaţie. Ediţia din acest an 2017 aduce evenimente ale comunităţii tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiţii de tip hackathon, conferinţe pe teme dedicate tehnologiei,

Startul festivalului se va da la Timişoara, unde Techfest se va desfăşura între 9 şi 15 octombrie, va continua apoi la Cluj între 27 octombrie şi 5 noiembrie şi va ajunge la Iaşi între 13 şi 19 noiembrie.

Ce a însemnat în cifre Techfest 2017: 3.200 de participanţi, premii în valoare totală de 25 de mii de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack şi 70 de ore de prezentări susţinute de specialişti, 118 companii, instituţii şi organizaţii implicate.

 

Mai puteţi citi:

IBM deschide al patrulea centru de servicii business în România. Sediul gigantului IT este Liberty Technology Park din Cluj

citeste totul despre: