Senatorul Cordoş: „Am încredere că acuzaţiile DNA nu sunt adevărate. Am încredere în familia mea”
0Senatorul PSD Alexandru Cordoş a declarat, joi, în urma percheziţiilor DNA la SJU Cluj, într-un caz în care ar fi vizată şi soţia sa, că are încredere în familia sa, şi consideră că "justiţia va dovedi" că acuzaţiile nu sunt adevărate, adăugând că nu are nicio legătură "cu aceste lucruri".
"Am încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, am încredere în soţia mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX senatorul Alexandru Cordoş. Senatorul PSD a adăugat că nu ştie dacă soţia sa a fost dusă la audieri la DNA.
Percheziţii la Spital
"Ştiu doar că au fost percheziţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj", a mai spus Alexandru Cordoş. Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, iar potrivit unor surse judiciare între cei vizaţi se află şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.
Conform aceloraşi surse, Mihaela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul său şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei. Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaela Lucia Cordoş a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş. Conform sursei citate, în perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoş a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului. Mai exact, soţia senatorului se lăuda că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, ea promiţând unor persoane că, în schimbul bunurilor, le va obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.
800 de euro postul de asistentă
Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condiţiile în care femeia spunea că soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis. Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca. Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată. De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.
Citeşte şi
Citeşte şi:
Senatorul Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA
Senatorul Cordoş: „Am încredere că acuzaţiile DNA nu sunt adevărate. Am încredere în familia mea”
Ce avere are senatorul Alexandru Cordoş Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI, a fost pusă sub urmărire penală de către DNA fiindcă că i-a permis lui Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să aibă acces la informaţii care nu erau destinate publicităţii.
UPDATE Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest preventiv. El este cercetat de DNA într-un nou dosar Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în continuare în arest, după ce magistraţii Curţii Supreme au decis să respingă contestaţia.
VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut. Este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu a fost reţinut după şase ore de audieri. El a părăsit sediul DNA într-o maşină a instituţiei, însoţit de doi anchetatori.