Fermierii care vând miei sunt controlaţi de poliţie şi de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară va verifica condiţiile de igienă în care sunt sacrificaţi mieii. FOTO: Arhivă
Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară va verifica condiţiile de igienă în care sunt sacrificaţi mieii. FOTO: Arhivă

Poliţiştii clujeni au început de astăzi controale în trafic şi în pieţe, alături de inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară, pentru a verifica legalitatea transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Controalele ţin până în 4 mai.

Astăzi, 30 aprilie a.c, poliţişti şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat pe raza judeţului. În câteva ore, au fost verificate 405 maşini destinate transportului de animale şi produse din carne, fiind instituite 15 filtre, se aarată într-un comunicat al Poliţiei.

12 pieţe verificate 

Au fost efectuate controale în 12 pieţe, 7 târguri şi la 45 magazine care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.

Pe parcursul acţiunii au fost aplicate 129 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea H.G. nr. 984/2005 şi Legea 12/1990. Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate  este de 12.500 lei.

Amendă pentru transport ilegal de carne 

În filtrul rutier instituit pe DN 1 E60 în localitatea Căpuşu Mare, echipa comună formată din poliţişti şi medici din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Cluj au oprit în trafic o autoutilitară iar la controlul efectuat s-a constatat că şoferul acesteia efectua transportul unui număr de 12 carcase de porc pe podeaua autoutilitarei, fără a respecta condiţiile legale de manipulare a produselor din carne. 

Norbert B. a fost sancţionat contravenţional conform art. 4 lit a pct. 1 din HG 984/2005 cu amendă în valoare de 6.000 lei iar medicii D.S.V.S.A. Cluj au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de aproximativ 1.200 kg carne de porc ce urmează să fie distrusă printr-o unitate specializată.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Turda, poliţiştii au constatat nereguli în ceea ce priveşte normele de igienă alimentară. Specialiştii D.S.V.S.A. Cluj au dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu amendă de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor HG 984/2005.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite