Faimoşi şi pe cale de dispariţie: povestea gardienilor Corgi, câinii care sunt alături de Casa Regală Britanică de aproape un secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii din rasa Corgi au deveniţi faimoşi datorită Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care nu se desparte de ei nici în călătorii. Pufoşii patrupezi apar şi într-un film scurt, care a fost difuzat la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2012.

Primul câine din rasa Corgi care a ajuns la reşedinţa Familiei Regale Britanice a fost Dookie, în 1933. Regele George VI, tatăl actualei Regine Elisabeta, l-a adus pe Dookie. Elisabeta avea 10 ani atunci.

Puţin mai târziu apărea un alt doilea Corgi, căţeluşa Jane, scrie www.goodhousekeeping.com

La 18 ani, Prinţesa Elisabeta a primit în dar propriul câine din aceeaşi rasă: o căţeluşă pe nume Susan. De atunci, Corgi apar în fotografiile oficiale ale Casei Regale Britanice. Presa britanică nota că Regina obişnuieşte să-şi ia prietenii patrupezi şi în călătorii. După ce Regina Elisabeta I a murit, în 2002, actuala Regină, Elisabeta II, a luat câinii mamei sale şi a avut grijă de ei ca şi când ar fi fost ai ei, luându-i în călătorii. Dovadă e şi imaginea de mai jos, adaugă site-ul mai sus amintit.

image

Mai multe exemplare din rasa Corgi sunt coborâte din avion FOTO Pinterest/via goodhousekeeping.com

Potrivit unui material din Vanity Fair, din iulie 2017, Regina are un câine Corgi numit Willow şi doi câini Corgi-Dacshund, Vulcan şi Candy. Într-un film scurt, realizat de regizorul Danny Boyle pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din 2012, apar alături de Regină şi Daniel Craig, agentul 007, şi doi dintre câinii monarhului, se aminteşte în The Telegraph.

Regina Elisabeta II a Marii Britanii a avut, de-a lungul domniei sale de până acum, circa 30 de câini din rasa Corgi, scrie express.co.uk.

image

FOTO Pinterest/via goodhousekeeping.com

Scurt istoric al rasei Corgi

Strămoşii câinelui din rasa Corgi au fost aduşi în Anglia de croitorii flamanzi (olandezi) în anul 1107. Aceştia s-au stabilit în sud-vestul Ţării Galilor. Patrupedele din rasa Pembroke Welsh Corgi era folosiţi la mânarea turmelor de vite şi la paza fermei, potrivit pentruanimale.ro.

Câinii Corgi sunt scunzi şi obişnuiesc să muşte uşor de călcâie animalele ca să le facă să se mişte.

„Nu o dată s-a raportat că aceşti câini obişnuiau să muşte personalul de călcăie, şi chiar pe Regină în mai multe rânduri“, se mai arată pe site-ul citat mai sus.

Cu timpul au apărut două rase de Corgi - Pembroke Corgi şi Cardigan Welsh Corgi. Prin 1800, cele două rase au fost încrucişate, dar acum nu se mai obişnuieşte şi se face o distincţie clară între cele două tipuri de Corgi. 

image

Regina Angliei, o mare iubitoare de câini FOTO: www.royal.uk

Clubul canin Kennel atrăgea atenţia, în urmă cu vreo 4 ani, că exemplarele de Corgi Pembroke Welsh sunt în pericol de dispariţie şi au fost puse pe o listă ca rasă vulnerabilă, conform thekennelclub.org.uk. Clubul animtea că în 2014, populaţia de Pembroke Welsh Corgi scăzuse cu 16% faţă de 2013, fiind înregistraţi doar 274 de exemplare. În 1960 erau 9.000 de exemplare.

Mai puteţi citi:

VIDEO Cea mai bine informată fiinţă din cabinetul premierului Marii Britanii. Povestea celebrului motan Larry

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite