Două reţete speciale cu porumb. Cum se prepară delicioasele turte indiene care îţi lasă gura apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adus de conchistadorii spanioli din America, porumbul a fost răspândit în Europa, iar proprietăţile sale l-au făcut în timp să una dintre cele mai apreciate cereale, alături de grâu. Printre altele, porumbul conţine fosfor, magneziu, zinc şi potasiu, dar şi vitaminele B şi E.

Dacă populara mămăligă a reprezentat timp de secole una dintre mâncărurile de bază în special în spaţiul est european, porumbul poate să fie un ingredient de bază pentru numeroase reţete, de la supe, salate şi până la diverse dulciuri.

Delicatesă de porumb la cuptor cu legume şi brânză

Pentru această reţetă este nevoie de patru sau cinci ştiuleţi de porumb, un ardei gras roşu şi unul verde, o ceapă roşie medie şi două cepe verzi proaspete, 200 de grame de brânză moale şi puţin unt. Plus, sare, pieper şi puţină vegeta.

Mai întâi se pun ştiuleţii pe grătar, unşi cu puţin ulei şi presăraţi cu sare. Se lasă aici timp de circa zece minute, întorcându-i în mod regulat pentru a nu se arde. Apoi, se scot şi se lasă la o parte pentru a se răci. Până atunci, se trece la următoare etapă. Se spală şi se taie mărunt o ceapă roşie medie, un ardei gras roşu şi unul verde, peste care se poate adăuga puţină vegeta. 

porumb la tava cu legume foto thepioneerwoman.com

Apoi, se ia o tigaie mare, se unge cu unt şi pun legumele tăiate mărunt la foc mediu. 

Se amestecă uşor în jurul lor, iar după două minute se pune şi puţină apă şi se lasă la fiert pentru aproximativ 5 minute. Odată bifată această etapă, se scot legumele, se lasă să se răcească, după care se pun într-un castron obişnuit.

Aici se adaugă şi puţină brânză moale şi se amestecă tot conţinutul cu un mixer. Acum se poate adăuga şi puţină ceapă verde, se desprind boabele de porumb, se adaugă două linguriţe de curry şi se amestecă încă puţin, până când totul atinge consistenţa dorită. În acest moment, se adaugă tot amestecul într-un vas de copt şi se pune într-un cuptor la temperatura de 350 de grade pentru a se coace timp de 20 până la 22 de minute.

Turte indiene cu porumb dulce şi orez

Această gustare delicioasă se prepară după o reţetă indiană, este uşor de făcut şi nu necesită prea mult timp.   Pentru aceasta, e nevoie de o conservă de 400 de grame de porumb fiert, două căni fierte de orez, două linguriţe de făină şi o ceşcuţă de lapte. Plus, o linguriţă de chili, frunze de coriandru, o linguriţă de unt, una de ulei şi o jumătate de cană de apă. 

turte indiene cu porumb si orez foto werecipes.com

Mai întâi este indicat să se încălzească o lingură de unt în tigaie, după care se adaugă făina şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă laptele şi se amestecă continuu în timpul pregătirii amestecului. Când începe să devină uşor gros, se ia amestecul, se pune într-un castron şi se adaugă boabele de porumb dulce zdrobite, orezul fiert, frunze proaspete de coriandru tocate, piper şi sare după gust.

Se amestecă totul bine, apoi se pregătesc cubuleţe care sunt trecute prin pesmet. La final, acestea se pun într-o tigaie cu puţin ulei şi se prăjesc până când devin crocante, cu menţiunea că pot fi servite cu ketchup sau cu sos usturoi.

Cluj-Napoca

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite