Cum se studiază afacerile ca-n Anglia, cu profesori englezi de talie mondială, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori de la Universitatea Hull (Marea Britanie) vor preda, din februarie 2014, la Cluj un program internaţional de studiul afacerilor. La acest master se pot înscrie cei care au minim trei ani de experienţă în business, rezultate foarte bune la licenţă şi atestat de limbă engleză. Înscrierile se poate aplica online, pe siteul programului, www.ubbee.ro.

La Cluj, prin colaborarea dintre Universitatea Babeş-Bolyai, University of Hull (Marea Britanie), Banca Transilvania şi Electrogrup, va fi lansat, în februarie 2015, un program de studii internaţionale de business 100% britanic: EMBA - Executive Master of Business Administration. 

Programul se adresează persoanelor care sunt în business de cel puţin trei ani. Acestea vor beneficia de experienţa 100% britanică în Cluj-Napoca. Cursurile vor fi susţinute la UBB de profesori de la University of Hull, iar curricula, stilul de predare şi de examinare sunt, de asemenea, după modelul britanic.
Diploma de absolvire este acordată de University of Hull. MBA-ul este acreditat internaţional de AMBA (The Association of MBAs), respectiv de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urmă beneficiind doar 5% dintre cele 13.000 de şcoli MBA din lume.

Directorul programului este dr. Andrew Taylor, cu aproape 20 de ani de experienţă ca antreprenor şi consultanţă în management.

„Suntem încântaţi să lansăm acest parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai privind Executive Education, reunind experienţa îndelungată a University of Hull cu avantajele de a studia în România. Acest parteneriat vine să completeze oferta noastră de MBA, prin colaborarea noastră cu UBB, o universitate de prestigiu. Anticipăm un interes mare din partea executivilor de calibru din zonă, pentru a-şi dezvolta educaţia şi abilităţile prin intermediul acestui program. Suntem recunoscători în mod special Băncii Transilvania, Electrogrup şi UBB pentru suportul oferit în dezvoltarea parteneriatului. Suntem nerăbdători să începem programul în februarie 2015”, a declarat profesorul Terry Williams, decan al Hull University Business School.

University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi. Conform Studiului National Student Survey realizat în 2013, în Marea Britanie, University of Hull este în top 10 – din cele 103 poziţii – privind gradul de satisfacţie a studenţilor. Aceştia apreciază la University of Hull calitatea predării, sprijinul academic din partea profesorilor şi sursele vaste de informare.

Cerinţe obligatorii pentru a studia la EMBA

Pentru a urma cursurile acestui EMBA, este necesară îndeplinirea următoarelor condiţii: minim trei ani de experienţă în domeniul în care cursanţii au specializare, rezultate foarte bune la licenţă şi atestat de limbă engleză. Se poate aplica online, pe siteul programului, www.ubbee.ro.

Durata programului este de 2 ani. Investiţia în studii este de 7.500 euro/an, sumă care poate fi achitată în rate. Pentru a facilita accesul la EMBA a unui număr cât mai mare de persoane, Banca Transilvania are în ofertă soluţii de finanţare.

Ce zic partenerii români ai programului britanic

Rectorul UBB s-a arătat foarte încântat de colaborare. „Universitatea noastră are privilegiul de a găzdui primul Executive MBA oferit de către o universitate britanică, Hull University Business School, contribuind prin aceasta la procesul complex de schimbare a educaţiei economice în România. Cursanţii vor beneficia de aportul unor specialişti cu recunoaştere internaţională în formarea şi dezvoltarea capacităţilor manageriale”, spune I. A.Pop, rectorul UBB.

„Sunt bucuros că prin acest parteneriat plasăm Clujul în comunitatea selectă a centrelor universitare care au şcoli internaţionale de business. Este încă un proiect prin care Banca Transilvania, ca parte a comunităţii, contribuie la formarea şi pregătirea liderilor pentru noul mediu de business, tot mai exigent şi mai sofisticat”, declară Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

“Electrogrup a susţinut, de-a lungul timpului, numeroase proiecte în educaţie, domeniu pe care îl considerăm esenţial pentru evoluţia societăţii noastre. Credem că parteneriatul public-privat este deosebit de important în furnizarea unor servicii de calitate în educaţia managerială, motiv pentru care susţinem cu mândrie acest proiect”, afirmă Teofil Mureşan, CEO Electrogrup.

Mai puteţi citi:

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Contraatacul rectorilor din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. Legea Educaţiei, schimbată pe furiş de Minister: se încurajează mediocritatea

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite