Premii de 5.500 lei pentru 18 scări de bloc, implicate în colectarea selectivă a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia ViitorPlus a premiat 18 scări de bloc din Călăraşi, cooptate într-un concurs de colectare selectivă a deşeurilor, desfăşurat în cadrul proiectului „Călăraşi – ECOmunitatea ta”.


 În perioada 16 decembrie 2013-16 martie 2014 cele 18 scări de bloc participante au colectat peste 2 tone de deşeuri. Pentru implicarea în acest proiect, organizatorii competiţiei au oferit premii în valoare de 5.500 lei.
„Călăraşi – ECOmunitatea ta” este un proiect pilot de colectare selectivă a deşeurilor din municipiului Călăraşi, derulat în perioada noiembrie 2013 – noiembrie 2014. Concursul este organizat de ViitorPlus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi şi Urban SA. Este un proiect câştigător în competiţia de proiecte, Idei din Ţara lui Andrei. Un proiect de responsabilitate socială Petrom.

Sistem pilot

Sistemul pilot de colectare selectivă este implementat în 18 scări de bloc alese cu sprijinul Primăriei Municipiului Călăraşi. Recipiente de colectare a hârtiei, plasticului şi metalului au fost amplasate în scări în luna decembrie 2013, alături de afişe cu regulile unei colectări selective corecte. Responsabilul fiecarei scări de bloc ales de locatari se ocupă cu menţinerea legăturii atât cu reprezentanţii proiectului, cât şi cu firma de salubritate Urban SA, care ridică deşeurile. În cazul scărilor cu spaţiu de depozitare, responsabilul se ocupă şi cu stocarea temporară a acestora în boxe şi uscătorii.

Pentru a încuraja colectarea selectivă prin sistemul pilot, în luna decembrie 2013 s-a dat startul unui concurs: scările care în 3 luni strâng cele mai mari cantităţi de deşeuri, primesc 4 premii în valoare totală de 5.500 lei pentru dotarea blocului (de exemplu: montarea de senzori pentru lumină şi becuri economice, înfrumuseţarea grădinii blocului şi montarea de bănci).

Vă recomandăm şi:

Cel mai modern sistem pentru colectarea deşeurilor, în grafic. Au fost construite două staţii de transfer şi mii de platforme

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Bistriţa-Năsăud, primul judeţ unde sunt folosite la colectarea deşeurilor containere semiîngropate

FOTO Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu, în sfârşit operaţional

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite