Miracolul din drojdia de bere. De ce alimentul care învinge anemia şi întârzie îmbătrânirea trebuie consumat cu grijă - sfaturile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cura cu drojdie de bere face minuni Foto:Arhivă Adevărul
Cura cu drojdie de bere face minuni Foto:Arhivă Adevărul

Sursă excelentă de vitamine, proteine şi minerale, drojdia de bere este alimentul-medicament. Este ideală pentru revigorarea şi energizarea organismului şi are în plus deosebite calităţi ca şi produs cosmetic natural pentru ten.

Specialiştii spun că un consum regulat de drojdie de bere ne ajută să ne menţinem în formă şi chiar încetineşte îmbătrânirea. Drojdia de bere este un adevărat miracol - se găseşte foarte uşor, este ieftină şi este un remediu pentru multe afecţiuni, notează frunza-verde.ro.

În drojdie se află, pe lângă vitaminele complexului B, vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, toate cele 18 minerale necesare corpului (printre care calciu, magneziu, fosfor) şi un număr de proteine importante într-un echilibru perfect pentru sănătate, făcând din drojdie un aliment preţios pentru om.

O ciupercă de dimensiuni microscopice

Drojdia de bere este de fapt o ciupercă de dimensiuni microscopice numită Saccharomyces cerevisiae. Aceste ciuperci se găsesc peste tot în natură, în special pe plante şi fructe. Ele au nevoie de zaharuri pentru a se dezvolta. Ciupercile din drojdie dizolvă zahărul şi produc alcool şi dioxid de carbon în procesul de digestie.

Drojdia este folosită pentru producţia de bere furnizând alcoolul şi dioxidul de carbon din aceasta. În panificatie, se formează alcool şi dioxid de carbon, alcoolul evaporându-se în timpul coacerii, iar dioxidul de carbon permiţând afanarea aluatului, astfel încât pâinea sau prăjitura să crească frumos şi să devină pufoase.

calarasi drojdie

Consumul regulat de drojdie de bere are efect regenerator şi ajută organismul să se menţină în formă. Conform nutriţionistului american Paul Bragg, drojdia conţine o mare cantitate de proteine, vitamine, minerale, dar şi de acid nucleic, responsabil pentru formarea de celule noi care să le înlocuiască pe cele deteriorate. Acidul nucleic are capacitatea de a întârzia îmbătrânirea prematură.

“Consumând drojdie de bere timp îndelungat, o armată de celule vii pătrunde în organism, nu numai pentru a ataca toxinele care circulă în sânge, ci şi pentru a întări sistemul imunitar al acestuia. În plus, drojdia de bere poate reface flora intestinală distrusă de medicamente şi antibiotic”, spune nutriţionistul, citat de biolandia.ro.  

Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că drojdia de bere nu este pentru oricine. Chiar dacă nu produce efecte adverse grave, trebuie consumată cu moderaţie deoarece poate da dureri de stomac şi balonări.

“Ca să evităm aceste neplăceri putem consuma drojdiade bere împreună cu ceai de chimen sau anason. De asemenea, când se începe o cură cu drojdie de bere trebuie consumată iniţial o cantitate mică, pe care să o creşti gradual. În cazul bolnavilor de diabet este recomandat un control la medic pentru că drojdia de bere poate schimba modul în care organismul răspunde la zahăr", explică Daniela Stan, medic de familie.  

Zece motive ca să consumăm acest aliment:

Stimulează imunitatea. Răcelile şi bolile infecţioase se trateaza eficient cu drojdie de bere. Vitaminele şi mineralele, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: întăresc imunitatea şi scurteaza perioada de convalescenţă. Hepatitele virale A, B şi C sunt si ele tinute bine sub control cu ajutorul unui tratament similar.

Tonică pentru sistemul nervos. Terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice.

Reglează colesterolul şi tensiunea. Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău“ şi combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicati în aparitia bolilor de inima. Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.

Scade glicemia. Drojdia este o sursă excelentă de minerale şi, în special crom, un mineral esenţial care ajută la mentinerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau care suferă de diabet.
 

calarasi drojdie

Ajută la slăbit. În drojdia de bere găsim complexul de vitamine B, adică B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacin), B5 (acid pantothenic), B6 (piridoxina), B9 (acid folic) şi B7 (biotina). Aceste vitamine ajută la descompunerea carbohidraţilor, a grăsimilor şi a proteinelor care asigură organismului energie.

Revigorează sistemul nervos.Complexul de vitamine B, dar şi seleniul şi magneziul din drojdie susţin sistemul nervos. Terapia cu drojdie de bere are un efect revigorant asupra sistemului nervos, combatand depresiile şi chiar afecţiunile grave, precum Parkinsonul sau boala Alzheimer.


Regleaza problemele de coagulare şi întăreşte oasele. Vitamina K, bine reprezentată în compoziţia drojdiei de bere, intervine în procesul de coagulare a sângelui şi contribuie la formarea osoasă, fiind un factor esenţial în procesul de fixare a calciului.
 

calarasi drojdie

Tratează anemia.Drojdia este cea mai bună sursă de fier, depăşind inclusiv valorile conţinute în ficat. Se recomanda in special celor care suferă de anemie sau care obosesc uşor. Cura cu drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.
 

Vindecă psoriazisul şi acneea. Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor şi în tratarea psoriazisului. Conform mai multor studii, drojdia de bere este eficientă ca tratament împotriva acneei.  În plus, consumul de drojdie contribuie la revigorarea părului şi întărirea unghiilor.

Curăţă pielea în profunzime. Măştile cu drojdie de bere ajută la repararea şi oxigenarea ţesuturilor, reduc ridurile, iar cicatricele vechi dispar fără urme.


Vă recomandăm şi:

Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale

Alimentul-minune care prelungeşte viaţa şi nu cade greu la stomac. Cinci motive să consumi ciuperci, înlocuitorul cărnii

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

De ce planta preferată a lui Popeye-Marinarul este numită „mătura intestinului“. Spanacul, iarbă de leac pentru zeci de afecţiuni

De ce se spune că urzica „schimbă” sângele şi te scapă de anemie. 10 motive pentru care să profiţi de beneficiile primei plante din luna martie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite