Ileana Ciuculete a murit. Cum arăta în tinereţe, imagini inedite cu îndrăgita artistă, ucisă de ciroza hepatică

Ileana Ciuculete a murit. Cum arăta în tinereţe, imagini inedite cu îndrăgita artistă, ucisă de ciroza hepatică

Ileana Ciuculete s-a stins din viaţă, răpusă de o ciroză galopantă FOTO Facebook/Fan Club Ileana Ciuculete

Ileana Ciuculete a murit. Îndrăgita artistă s-a stins marţi seară, 14 martie,  într-o clinică privată din Capitală, la vârsta de 59 de ani, în urma unor complicaţii ale hepatitei C, boală pe care a descoperit-o recent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iubită de public pentru melodiile pe care le interpreta, Ileana Ciuculete s-a făcut remarcată şi prin eleganţa pe care o afişa la fiecare apariţie. Preocupată constant pentru înfăţisarea sa, îndrăgita interpretă de muzică populară punea mare preţ pe modă. Fotografiile din tinereţe o arată la fel de cochetă, îmbracăta impecabil şi cu bun gust. Veselă, optimistă şi mereu zâmbitoare, Ileana Ciuculete era şi la începutul carierei sale la fel de atentă la stilul vestimentar.

A înregistrat peste 400 de melodii

Ileana Ciuculete s-a născut în 1957, în satul Gubaucea, din comuna Vela, judeţul Dolj. Şi-a început cariera muzicală încă din adolescenţă, când la vârsta de 14 ani a debutat în Ansamblul „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. 

A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „Traian“ din Drobeta-Turnu Severin, însă a continuat activitatea în domeniul muzical. A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume.

În 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan“.

Cariera sa artistică a fost presărată cu colaborări variate, printre care cele cu Andra, Axinte de la Vacanţa Mare şi Denisa, dar şi cu tarafuri – din Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova.

De asemenea, a făcut parte din ansamblurile folclorice „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, „Căluşul“ din Scorniceşti, „Danubius“ din Drobeta Turnu-Severin.  

Vă recomandăm şi:

Ileana Ciuculete a murit

Ileana Ciuculete a murit la 59 de ani. Maria Cârneci: „Sunt şocată, nu am ştiut că este bolnavă“

citeste totul despre: