Cum tratezi rapid herpesul. Ascunderea sub machiaj, cea mai proastă variantă, dar vaselina cosmetică poate face minuni

Cum tratezi rapid herpesul. Ascunderea sub machiaj, cea mai proastă variantă, dar vaselina cosmetică poate face minuni

Herpesul, o problemă deranjantă FOTO Adevărul

Micile leziuni care apar în regiunea nasului sau a gurii pot fi oprite din evoluţie cu câteva trucuri. Medicii ne sfătuiesc să acţionăm rapid pentru a nu lăsa bubiţele să se extindă.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, nu este indicat să-l ascundem sub machiaj deoarece întârziem vindecarea şi riscăm chiar infectarea leziunilor. “Herpesul este produs de virusul numit herpes simplex de tip 1, transmis de regulă în copilărie, prin contactul cu saliva unei persoane infectate. Acesta rămâne în stare latentă în organism, până când ajunge să fie activat de stres, anxietate, o răceala sau expunerea excesivă la razele soarelui ori la grig. Se manifestă prin apariţia unor leziuni în regiunea nasului şi a gurii, ce persistă între 7 şi 14 zile. Herpesul produs de virusul herpes simplex de tip 1 nu se vindecă definitiv, recidivează de-a lungul timpului în anumite circumstanţe favorabile, însă poate fi tratat astfel încât să dispară cât mai repede şi să fie cât mai putin vizibil”, explică doctorul Denisa Zaharia, medic de familie.

Când şi cum trebuie să acţionezi

Specialiştii spun că este foarte important ca la primele semne să mergem la farmacie pentru a cere un unguent special pentru împiedicarea erupţiei la suprafaţă şi vindecarea herpesului în stratul profund al pielii.

Dacă herpesul a erupt deja, aplicaţi pe suprafaţa acestuia vaselină cosmetică. Acest produs va grăbi vindecarea leziunii şi va preveni o infecţie bacteriană secundară. Daca herpesul este însoţit şi de durere sau disconfort, puteţi utiliza un unguent anestezic.

"Nu încercaţi să îl ascundeti sub un strat de machiaj, întrucât veţi înrăutăţi problema, substanţele chimice cosmetice vor agrava leziunea. De asemenea, nu este igienic să împrumutaţi rujul sau fondul de ten, astfel veţi transmite mai departe virusul.

Dacă interveniţi la timp, puteţi reduce considerabil perioada de vindecare a unui herpes. Cuburile de gheaţă şi compresele reci reduc din inflamaţie şi ajută la oprirea expansiunii leziunii. În plus, vă ajută să scăpaţi de senzaţiile neplăcute, explică medicii.

Un alt remediu rapid îl reprezintă compresele mici de vată, îmbibate cu lapte rece şi aplicate direct pe herpes. În afară de efectul uşor analgezic, veţi beneficia şi de o perioadă de vindecare mai scurtă.

Schimbaţi periuţa de dinţi!

Periuţele de dinţi ajută virusul să se extindă, de aceea este important să o schimbaţi pe cea veche cu una nouă, dupa ce veziculele s-au vindecat. Consultaţi medicul dacă herpesul recidivează frecvent, întrucât aţi putea avea nevoie de medicamente antivirale care să prevină recidiva.

Radiaţiile ultraviolete pot cauza herpesul sau îl pot agrava. Din acest motiv, este foarte important să vă protejaţi buzele de expunerea la soare, cu o loţiune sau un balsam de buze care să aibă în compoziţie factor de protecţie SPF de minimum 15.

Vă recomandăm şi:

Remedii naturiste pentru detoxifiere: cinci ceaiuri miraculoase care te ajută să-ţi purifici organismul

Planta care aduce fericirea: sunătoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase

„Frunza dragostei“ din grădină. Puterile magice ale leuşteanului, planta care alungă duhurile rele şi aduce iubirea

citeste totul despre: