Cele mai frecvente semne care te anunţă că ai probleme cu fierea. Ce alimente sunt interzise când suferi o criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localizată în partea dreaptă, sub ficat, fierea are forma unui săculeţ în formă de pară, iar rolul ei este de a depozita şi de a elibera bila. Tulburările de secreţie sau de eliminare a bilei sunt cunoscute în termeni medicali sub numele de dischinezie biliară.

Printre cele mai frecvente simptome care indică o afecţiune a fierii se află: durerea în partea dreaptă a abdomenului, gustul amar resimţit dimineaţa, senzaţia de greaţă şi de vărsături, dar şi durerile de cap, denumite „migrena biliară”.

"Dacă aveţi probleme cu fierea, este important să ştiţi că cele mai importante simptome sunt durerea subcostală dreapta, greaţa şi gustul amar. De asemenea, este bine de spus că există o relaţie directă între crizele de fiere şi alimentaţie. Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute, deranjante, trebuie să te fereşti de anumite alimente. De multe ori, scoaterea fierii poate fi urmată de neplăceri mai mari”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie.

Iată care sunt cele mai des întâlnite 5 simptome care ne anunţă că avem probleme cu fierea:

1. Greaţa şi senzaţia de vomă. Greaţa şi senzaţia de vomă sunt principalele simptome când vine vorba despre afecţiuni ale fierii. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncare procesată, precum chips-urile, şi de prăjeli. Condimentele nu intră în această categorie, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale bilei.

2. Balonarea şi indigestia. Uneori, problemele fierii se manifestă prin balonare şi indigestie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi.3. Intoleranţa la alimente grase. Grăsimile sunt cei mai importanţi factori care favorizează apariţia problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecţiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă.

4. Durerea în partea dreaptă a abdomenului sau în capul pieptului. Persoanele  care suferă de afecţiuni ale bilei se plâng de durere în partea superioară dreaptă a abdomenului. Pentru a combate aceste neplăceri, fii atent la alimentaţie: consumă cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.

image


5. Durerile de cap. Durerile abdomenului superior în mod frecvent pot genera uneori dureri persistente de cap. Acestea sunt însoţite de stări de vomă. Dacă te confrunţi cu astfel de simptome ale problemelor bilei, cel mai bine este să ceri ajutor specializat de la un medic.


 Iată care sunt principalele alimente care trebuie evitate atunci când ai probleme cu fierea:
 
1. Supele şi ciorbele grase
 
2. Alimentele prăjite (ceapă, cartofi, ouă, carne)
 
3. Mezelurile grase, produsele de tip fast-food, carnea tocată
 
4. Afumăturile

image


 
5. Fasolea şi varza

6. Murăturile
 
7. Maioneza şi sosurile grase
 
8. Sucurile carbogazoase
 
9. Produsele lactate foarte grase (brânzeturi, lapte gras, smântână, unt)
 
10. Nucile şi alunele

calarasi fasole


 
11. Prăjiturile cu frişcă şi ouă
 
12. Gogoşile, covrigeii, chipsurile.
 
De asemenea, spun specialiştii, când ai criză de fiere, e bine să nu mănânci ciocolată, pizza, salata de vinete şi salată de boeuf. În general este indicat să eviţi mâncărurile grele, bogate în grăsimi.
 

Vă recomandăm şi:

tort de branza cu visine si frisca

Alimente care fac inima fericită. Ce trebuie să mănânci ca să ţii tensiunea arterială sub control

Cele mai puternice „sucuri-detergent“, perfecte pentru curăţarea grăsimilor şi întărirea sistemului imunitar

Floarea din fereastră care luptă contra cancerului. Care sunt proprietăţile curative necunoscute ale muşcatei roşii

Pepenele roşu, un excelent diuretic. Fructul-medicament al verii care ţine inima sănătoasă şi curăţă rinichii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite