Cea mai simplă reţetă de post. Cum faci cei mai gustoşi cartofi ţărăneşti, cât şi de ce trebuie fierţi în coajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartofii ţărăneşti, care pot fi serviţi ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător, se prepară rapid şi sunt deosebit de gustoşi. Reţeta poate fi găsită în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, aparţinând regreatului gastronom Radu Anton Roman.

 „De la ardeleni ştiu face argeşenii cartofii, aşa, cu rânduieli încete, amânat“, spune Radu Anton Roman, regratatul gastronom, în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Aşa că iată o simplă şi tradiţională de cartofi ţărăneşti.

Ingrediente:

1 kg cartofi

2-3 cepe

1 ceşcuţă ulei

sare

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă pentru a nu deveni apoşi, dacă sunt curăţaţi integral, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai „tragă“ din grăsime. Serveşti ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător.

Gazetarul, maestru în gastronomie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite