Cea mai sănătoasă reţetă: cum faci salată de sfeclă şi ce să pui ca să fie gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment pentru organism şi compania ideală pentru orice friptură. Cea mai bună salată se face cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar.

Reţeta simplă a delicioasei garnituri, care poate fi aşezată lângă orice friptură sofisticată, o are Gela Dumitrache. Învăţătoare în comuna Unirea, gospodina îndrăgostită de gătit pregăteşte bunătăţi de toate felurile. Reţetele preparatelor sale pot fi descoperite pe blogul “cufarulcubucurii.wordpress.com.

Ingrediente:

2 sfecle medii
2 linguri ulei de măsline
o bucată hrean
sare, piper, oţet, după gust

Mod de preparare:                                                                                                                              

Se spală bine de pământ sfecla şi coace  la cuptor sau pe grătar( depinde de situaţie)  până se înmoaie suficient. Se încearcă apoi cu o furculiţă şi dacă se străpunge uşor înseamnă că este gata. Se curăţă uşor coaja şi apoi se rade pe răzătoarea mare. Se lasă în castron. Se spală hreanul, se rade pe răzătoarea mică, de lămâie, şi apoi se freacă cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se amestecă bine cele două compoziţii de sfeclă rasă şi hrean, se sărează dupa gust, se piperează şi apoi se adaugă otet, restul de ulei, după preferinţă.

Iese o salată delicioasă, în stare să ţină companie celei mai sofisticate fripturi, după părerea mea. Noi o pregătim destul de des, mai ales în sezoanele reci, când putem sta fără probleme pe lângă cuptorul în care se coace.

Nu doar că este gustoasă, dar sfecla roşie este şi foarte sănătoasă. Medicii spun că vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul şi antioxidanţii din sfecla roşie ajută la tratarea mai multor afecţiuni. Este vorba despre tumori, afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant.
 

Vă recomandăm şi:

Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite