Boboteaza, pe ultima sută de metri. Se sfinţesc 2 tone de apă pentru credincioşi

Boboteaza, pe ultima sută de metri. Se sfinţesc 2 tone de apă pentru credincioşi

Sărbătoarea începe cu slujba religioasă la biserica Volna Foto:I.S.

Luna sărbătorilor de iarnă se încheie la Călăraşi cu Boboteaza. Pentru cea mai importantă manifestare de pe malul Borcei, pregătirile sunt în toi. Preoţii vor sfinţi aproximativ 2 tone de apă pentru credincioşi, iar autorităţile locale vor cheltui cu această ocazie 57.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primăria Călăraşi a aprobat, în ultima şedinţă de Consiliu Local din decembrie 2013, proiectul de hotărâre privind organizarea şi desfăşurarea Bobotezei pe 6 ianuarie 2014, în Parcul Central al oraşului.

La sărbptoare sunt aşteptaţi mii de călărăşeni, dar şi destui curajoşi care să se arunce în apele Borcei pentru a recupera crucea aruncată de preoţi.Manifestarea se va încheia cu tradiţionalul botez al cailor, ceremonie desfăşurată pe platoul din faţa Prefecturii Călăraşi. De asemenea, de la sărbătoare nu putea lipsi şi un concurs culinar, iar toţi călărăşenii sunt aşteptaţi la tradiţionala porţie de fasole cu ciolan.

Un culturist a prins crucea

În ultimii trei ani, crucea de Bobotează, aruncată în apele Borcei de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost adusă la mal de unul dintre sportivii de marcă ai oraşului. Ştefan Boscornea, în vârstă de 29 de ani, culturist, a spus că îi va purta noroc şi va fi ferit de rele tot anul. Obişnuit cu antrenamentele şi cu o condiţie fizică de invidiat, tânărului nu i s-a părut dificil să se arunce în apele reci, mai ales că este şi un pasionat al înotului. Campion naţional la culturism în 2008 şi student bursier, tânărul a fost şi membru al Legiunii Străine.

Vă recomandăm şi:

Pregătiri pentru Boboteaza de la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului oferă credincioşilor 120.000 sticluţe cu aghiazmă

Preoţii au început sfinţirea caselor de Bobotează

Crucea de Bobotează, prinsă de un culturist în ultimii trei ani. Ştefan Boscornea, sportiv de elită al Călăraşiului

citeste totul despre: