744 proaspeţi absolvenţi au devenit şomeri. Cum îi ajută statul
0Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile şomerilor. Până în prezent, 744 de tineri care au terminat o formă de învăţământ promoţia 2014 s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.
Dintre aceştia, 714 au absolvit un liceu teoretic sau de specialitate, 9 au terminat şcoala postliceală şi 21 au finalizat învăţământul universitar. Aceştia au avut la dispoziţie o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra la AJOFM Călăraşi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să ocupe un loc de muncă, după această perioadă, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, aceasta reprezentând o sumă fixă, lunară, în cuantum de 250 lei, acordată pe o perioadă de 6 luni.
Stimulente pentru angajator
Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:
-o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii (500 lei),
-o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal (600 lei);
-o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior (750 lei).
Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile de mai sus sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni. Pentru a beneficia de facilităţile şi stimulentele fiscale menţionate, este necesar ca angajatorul să încheie o convenţie cu AJOFM Călăraşi.
Vă recomandăm şi:
6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă
Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Cele mai multe locuri vacante sunt în confecţii
S-a deschis sezonul angajărilor. Agricultura şi construcţiile, mană cerească pentru şomeri
Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi
Portalul EURES, din nou activ. Cum află un şomer ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate
Angajări în Ungaria prin reţeaua EURES Cum poţi să câştigi 1.100 de euro pe lună
Ce beneficii au firmele care angajează şomeri. În Călăraşi, 8.800 de persoane caută o slujbă
Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii
Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie