Un bătrân a murit în beciul locuinţei sale, din cauza mustului intrat în fermentaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
morţi must

În fiecare an, sezonul vinului face victime în rândul gospodarilor care nu acordă suficientă atenţie unui fenomen extrem de periculos. Intoxicaţiile cu dioxid de carbon emanat de mustul intrat în fierbere sunt frecvente. Joi seară, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna buzoiană Mărgăriteşti a intrat în beciul în care depozitase vinul şi nu a mai ieşit.

După un timp, rudele au mers să vadă ce se întâmplă, dar l-au găsit pe bătrân inconştient. Aceştia au sunat imediat la 112, spre locul indicat pornind de îndată un echipaj SMURD şi o ambulanţă. 

După zeci de minute în care s-a aflat în beciul plin de gaze, bărbatul a fost scos la suprafaţă de un pompier care a intrat cu un aparat de respirat.

Octogenarul se afla în stop cardio-respirator, iar medicii de pe salvarea au efectuat manevre de resuscitare. Intervenţia a fost însă în zadar, salvatorii fiind nevoiţi să declare decesul victimei intoxicate cu dioxid de carbon. 

Toamna, intoxicaţiile cu gaze emanate de vinul în fierbere sunt la ordinea zilei. Cu toate că este cunoscut pericolul intoxicării cu dioxid de carbon degajat în timpul procesului de fermentare, tragediile apar în fiecare toamnă, pentru că oamenii nu respectă nici cele mai simple reguli de siguranţă.

Buzău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite