PSD pierde doi parlamentari. Senatorul Victor Mocanu şi fiul său, deputatul Adrian Mocanu, demisionează din partid

PSD pierde doi parlamentari. Senatorul Victor Mocanu şi fiul său, deputatul Adrian Mocanu, demisionează din partid

Victor şi Adrian Mocanu sunt în negocieri cu alte partide                  Foto Iulian Bunilă

La scurt timp după ce preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a comunicat decizia excluderii din organizaţia municipală a familiei Mocanu, cei doi parlamentari, Victor şi Adrian Mocanu, au anunţat prin comunicate de presă demisia din partid, pentru a scuti PSD Buzău ”de încă un simulacru de vot”. Conform statutului, excluderea unui parlamentar se face cu acordul Comitetului Executiv Naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă


Joi, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Municipal PSD Buzău, a fost decisă excluderea din organizaţia municipală a senatorului Victor Mocanu şi a fiului său, deputatul Adrian Mocanu. 

Măsura a fost luată ca urmare a demersurilor vădite ale celor doi parlamentari de a intra în alte partide. Zilele trecute, deputatul Adrian Mocanu şi fostul senator Ion Vasile au fost prezenţi în sediul PNL Buzău pentru a negocia înscrierea în acest partid. 

Despre Victor Mocanu, un lider PMP din Buzău a confirmat tentativa acestuia de a deveni membru al partidului condus de Traian Băsescu.

În ceea ce-l priveşte pe Ion Vasile, acesta nu este membru al organizaţiei municipale a PSD Buzău, ci a celei de la Bisoca, astfel că excluderea sa va fi decisă într-o altă zi.

„Nu ştiu dacă domniile lor (Adrian şi Victor Mocanu n.r.), conform legii partidelor, şi-au făcut deja o alegere către alte partide. Automat nu mai sunt membri PSD, dar s-a ţinut în mod deosebit să se dea şi un vot şi să închidem această chestiune. De astăzi, domnii Victor şi Adrian Mocanu nu mai sunt membri ai organizaţiei municipale Buzău a PSD. Această decizie urmează să fie supusă votului Comitetului Executiv Judeţean şi apoi înaintată Comitetului Executiv Naţional, deoarece este vorba despre doi parlamentari”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene PSD, deputatul Marcel Ciolacu.

La scurt timp, senatorul Victor Mocanu a reacţionat cu un comunicat de presă în care susţine că excluderea sa este una nestatutară, întrucât decizia o poate lua numai Comitetul Executiv Naţional şi că nu este ”primul caz de interpretare poetică a statutului în Republica lui Boşcodeală şi Ciolacu de la Buzău”.

”Nu înţeleg de ce a trebuit ca Ciolacu să apeleze la atâtea scheme complicate pentru a cere excluderea mea, atâta vreme cât putea folosi încă de la început declaraţiile mele în care am criticat public toate calităţile pe care le-a demonstrat acesta dintotdeauna: amatorism, slabă capacitate intelectuală, specializare în furt politic etc. (…) În final, aduc la cunoştinta publică faptul că doresc să scutesc PSD Buzău de încă un simulacru de vot şi îmi prezint demisia din acest partid, care va deveni efectivă odată cu înştiinţarea pe care o voi face în Senat”, a scris senatorul Victor Mocanu în comunicatul de presă.

Tot printr-un comunicat de presă şi-a anunţat demisia din PSD şi deputatul Adrian Mocanu.

”Astăzi, 3 martie 2016, am decis să demisionez din Partidul Social Democrat, în semn de protest faţă de clica penală pe mâinile căreia a încăput Organizaţia Judeţeană. (…) Am fost acuzat de trădare, dar adevărul este că nu consider nicidecum că am trădat PSD, ci că nu am mai acceptat să fac echipă cu aghiotanţii primarului penal Boşcodeală”, a declarat Adrian Mocanu în comunicatul de presă, pe finalul căruia oferă informaţia că va anunţa cât mai curând demisia din grupul parlamentar al PSD şi apoi voi prezenta detalii despre proiectul politic pe care îl începe.

citeste totul despre: