La Buzău va funcţiona un atelier al meşteşugarilor cu deficienţe de auz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prima fază, este disponibilă doar partea de croitorie prin dotarea atelierului cu patru maşini de cusut
În prima fază, este disponibilă doar partea de croitorie prin dotarea atelierului cu patru maşini de cusut

Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual” lansează miercuri un proiect pilot privind pregătirea pentru integrarea în câmpul muncii a persoanelor cu deficienţe de comunicare verbală. Este o iniţiativă în premieră pentru regiunea de Sud-Est a ţării.

Prin acest proiect, pe de-o parte, se oferă posibilitatea continuării instruirii tinerilor care părăsesc sistemul special de învăţământ, iar de pe altă parte asigură deprinderea şi aprofundarea unei meserii pentru persoanele adulte.

Atelierul meşteşugarilor cu deficienţe de auz va funcţiona la sediul „Centrului de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual”, de pe strada Horticolei.

În prima fază, este disponibilă doar partea de croitorie prin dotarea atelierului cu patru maşini de cusut, la care au început să se producă de către persoanele cu deficienţe de comunicare verbală diverse produse, precum sacoşe, prosoape, papuci, feţe de masă, eşarfe, pleduri sau fulare.

În cadrul Atelierului au venit să împărtăşească din experienţa de lucru profesioniştii din domeniu care sunt voluntari sau susţinători ai asociaţiei buzoiene.

„Pentru ca proiectul să funcţioneze am avut susţinerea senatorului Constantin Popa care ne-a sprijinit atât în ceea ce priveşte domeniul antreprenorial ţinând cont de vasta sa experienţă economică, cât şi pe partea de logistică şi financiară. Dorim să dezvoltăm un atelier complex în care să putem crea produse pe care conform legii să le putem valorifica şi în acelaşi timp să asigurăm implicit şi locuri de muncă. Vom încerca, mai mult decât o simplă consiliere, să-i îndrumăm pe cei care au o mare înclinaţie spre croitorie, să-i ajutăm să-şi achiziţioneze o maşină de cusut şi, legal, să poată dezvolta la rândul lor un mic atelier de croitorie astfel încât să se întreţină financiar pe viitor”, a declarat Ionica Tarău, managerul proiectului „Atelierul meşteşugarilor cu deficienţe de auz”.

Beneficiarii acestui nou program sunt din toată ţara, fiind aşteptaţi la Buzău pentru a aprofunda operaţiunile pe maşina de cusut.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite