Cum să-ţi comanzi răsaduri de mare calitate prin firmele de curierat. Oferta excepţională a staţiunii de cercetare pentru legumicultură din Buzău
0Răsadurile sunt la mare căutare în această perioadă în România, mai ales cele selecţionate, care garantează recolte bune şi de calitate. O ştiu cel mai bine angajaţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău care abia fac faţă solicitărilor de rasăduri care ajung în toate colţurile ţării, prin intermediul firmelor de curierat.
Dorul de gustul legumelor din copilărie, dar şi grija pentru sănătate îi determină pe tot mai mulţi români să le cultive singuri în propria gospodărie. Dar pentru ca ceapa sau roşiile să fie sănătoase, este nevoie de seminţe sau de răsaduri ecologice.
Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău i s-a dus faima în toată România că este printre puţinele locuri în care se mai cultivă soiuri pur româneşti. Dacă în alţi ani, etapa livrării răsadurilor în toată ţara era la final, de data aceasta angajaţii SCDL abia fac faţă comenzilor, deoarece s-a decalat calendarul lucrărilor.
Cercetătorul Costel Vânătoru, doctor în horticultură la SCDL Buzău, spune că frigul din luna martie a dat peste cap calendarul plantării răsadurilor în sere. Speialiştii Staţiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău au observat o întârziere a creşterii plantelor în spaţiile protejate, în ciuda temperaturilor extrem de ridicate din această lună.
”Am avut o vreme atipică faţă de primăverile clasice. Am debutat prost anul acesta, cu un val de frig, după aceea a fost secetă iar calendarul lucrărilor s-a decalat foarte mult. Deci suntem în întârziere şi încă sunt cultivatori care vin să ridice răsaduri pentru solarii, pentru spaţii protejate”, spune Costel Vânătoru.
Indiferent de vreme, rasădurile cultivate la Staţiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău sunt foarte cautate. Renumite pentru gustul lor şi pentru că sunt ecologice, legumele buzoiene ajung în grădini din toate colţurile ţării. ”Vin de la distanţe foarte mari să ia răsaduri de aici. Sunt de la Târgu Mureş, de la Suceava, de la distanţe foarte mari. Cred că nu sunt localităţi în ţară în care să nu fi livrat răsaduri”, declară cercetătorul Costel Vânătoru.
Unii legumicultori vin direct la Staţiunea de Cercetare pentru a cumpara fire de răsad. Ei le plantează fie în solarii, fie în grădini pentru a obţine producţii timpurii. Înainte de livrare, firele de răsad din serele unităţii sunt pregătite cu atenţie de angajaţii Staţiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. Preţul unui fir de răsad porneşte de la un leu.
Ofertele de răsaduri le găsiţi pe scdlbuzau.ro.