Secretul delicioşilor mici făcuţi în casă din carne de vită. Cum să-i pregăteşti de azi, ca să-i poţi pune mâine pe grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micii de casă au la bază o reţetă veche care a fost adaptată de gospodari în funcţie de gusturi şi zone. Dacă sunt respectate ingredientele şi cantităţile de condimente la prepararea pastei de mici, atunci aveţi garantată aroma unică a acestui produs.

Chef Cristi Dobre propune o reţetă de mici personalizată. Pentru prepararea pastei, folosim carne de vită tocată de trei ori şi seu de oaie.

Ingrediente: 3 kg. de carne de vită, 300 gr. seu de oaie, 25 de grame de piper, 3 linguri de cimbru uscat, 10 grame de ienibahar pisat , 5-6 grame de seminţe de coriandru pisate , 2  grame de anason pisat, 1.8 litri zeamă de oase (luăm câteva oase de vită şi le fierbem câteva ore după care zeama rezultată o strecurăm şi o folosim după răcire la compoziţie) , 1 căpăţână mare de usturoi pisat, 30 grame de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de la 2 lămâi , 1 lingură de sare. 

”Carnea şi toate condimentele se vor frământa timp de 40-50 de minute cu jumătate din zeama de oase, unde vom adăuga şi bicarbonatul stins cu lamiae. Frământăm încă 20 de minute după care punem conţinutul la frigider, pentru 2-3 ore. Scoatem de la rece, facem un mujdei cu o cană de zeamă de oase, strecurăm bine pentru că nu avem nevoie de pulpă de usturoi în carne, ci doar de zeamă, frământăm din nou şi punem la rece până a doua zi dimineaţă”, spune Chef Cristi Dobre. 

Scoatem de la frigider, după care frământăm pentru ultima dată cu restul de zeamă rămasă, mai punem două ore la rece, după care scoatem amestecul, îl ţinem la temperatura camerei circa 30 de minute apoi tragem micii la dimensiunile dorite şi îi punem pe grătar la foc iute . 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite