Trei turiste au fost salvate după ce au surprinse de furtună în Bucegi

Trei turiste au fost salvate după ce au
surprinse de furtună în Bucegi

Turistele au înnoptat la Refugiul Zănoaga. FOTOJandarmeria Braşov

Salvamontiştii şi jardamii montani au intervenit azi noapte pentru a salva trei turiste care au fost surprinse de furtună în Bucegi, între cabana Padina şi staţiunea Bran. Cele trei femei au fost coborâte în siguranţă la refugiul Zănoaga unde au rămas peste noapte.

Cele trei turiste au plecat în drumeţie dimineaţa când cerul era senin. Au ignorant însă avetizarea meteo care anunţa că vremea se va strica. Le-a prins însă noaptea pe munte, dar şi o furtună violentă. Speriate şi euipzate femeile au sunat la 112. Au anunţat că nu sunt rănite, dar că nu îşi mai pot continua drumul din cauza epuizării.

„Echipele de intervenţie s-au constituit rapid şi în 45 minute au început deplasarea spre grupul care apelase, solicitând ajutor. După un traseu de aproximativ o oră, folosindu-se şi mijloace auto din dotarea Jandarmeriei Brasov, s-a ajuns la cele trei turiste. Acestea nu prezentau simptome sau traumatisme fiind doar epuizate fizic. La ora 22.50 echipele de salvatori au început deplasarea către refugiul Salvamont Zănoaga, unde au ajuns în jurul orei 0.00. Turistele au înnoptat la refugiu“, a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Braşov.

citeste totul despre: