VIDEO Tinerii se pot căsători în Cetatea Făgăraş. 5.000 de lei costă o nuntă în al doilea cel mai frumos castel al lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani. FOTOAdevărul.
Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani. FOTOAdevărul.

Mirii care vor o locaţie specială pentru nunta lor pot alege de anul acesta şi Cetatea Făgăraş. Închirierea cramei pentru nuntă costă 5.000 de lei.

Conducerea Muzeului Vasile Literat, care administrează Cetatea Făgăraşului, a decis  că poate scoate bani în plus pentru întreţinerea obiectivului turistic din organizarea de evenimente. Astfel, crama cetăţii poate fi închiriată pentru evenimente culturale sau nunţi. În cazul conferinţelor chiria este 2000 de lei, iar în cazul nunţilor 5.000 de lei. Vor fi însă impuse şi restricţii. În cramă sunt 200 de locuri, astfel că numărul maxim de persoane este limitate. De asemenea se va stabili şi care este pragul maxim al decibelilor ce pot răsuna în cetate. Cetatea Făgăraş a fost vizitată în 2014 de 55.000 de turişti.

Cetatea Făgăraş este situată pe locul al doilea al clasamentului întocmit anul trecut de Hopper, un site dedicat turismului, şi prezentat de publicaţia americană Huffington Post. Construcţia este descrisă ca fiind o fortăreaţă impresionantă, printre cele mai bine păstrate cetăţi feudale din Europa de Est. În acelaşi top realizat de Hopper şi prezentat de Huffington Post, pe locul al treilea se află Castelul Durham, din Marea Britanie. Topul mai conţine castelul Frontenac din Canada, castelul Cardiff din Ţara Galilor sau castelul Heidelberg din Germania.

Nunţile se vor organiza în Crama Cetăţii Făgăraş.

Cetatea Făgăraş a devenit însă celebră pe vremea lui Mihai Viteazu când aici se organizau baluri. La Făgăraş se ţineau patru baluri în fiecare an. La petreceri participau toţi nobilii transilvăneni, peste 1.000 de persoane. Istoricii spun că nobilii tăiau şi câte 50 de purcei pentru o petrecere de la care nu lipseau vinul roşu şi dansurile de societate. Pe lângă balurile renumite în toată Transilvania, Doamna Stanca organiza în cetate şi serate muzicale la care participau soţiile nobililor din zonă. După moartea lui Mihai Viteazu, cetatea a devenit fortăreaţă militară, iar Doamna Stanca avea să ajungă prizonieră între zidurile ei. Cetatea Făgăraş a avut rol de apărare până în perioada comunismului când a fost transformată într-o închisoare de temut în care au fost torturaţi deţinuţii politic. Numărul celor care au pătimit între zidurile cetăţii, pentru că au refuzat să se supună regimului communist, nu se cunoaşte cu exactitate.

Pe aceeaşi temă:

Staţiunea Râşnov, Cenusăreasa care a devenit vedetă

Rupea este noua cetate vedetă a Braşovului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite