Iaurturi ţinute la 21 de grade la Sfântu Gheorghe. Lactatele trebuiau să ajungă la copiii din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaurturile trebuiau să ajungă la elevii din şcoli. FOTOArhivă.
Iaurturile trebuiau să ajungă la elevii din şcoli. FOTOArhivă.

Cele peste 40.000 de cutii cu iaurt erau ţinute la temperature camerei deşi trebuiau depozitate la frigider. Firma care se ocupa de distribuţia lor a fost amendată cu 5.000 de lei, iar iaurturile au fost confiscate.

După ce peste 100 de copii s-au îmbolnăvit luna trecută la Galaţi şi Braşov după ce au consumat laptele de la şcoală, o nouă problemă a apărut în Covasna. După ce analize au arătat că laptele nu avea bacterii, autorităţile au suspectat că produsele s-au alterat din cauza condiţiilor de păstrare şi au dispus controale în toată ţara în ceea ce priveşte programul Cornul şi Laptele.

La un astfel de control desfăşurat de Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii şi inspectorii DSVSA Covasna s-a descoperit că firma care frunizează produsele lactate în şcolile din Sfântu Gheorghe avea mari probleme în ceea ce priveşte depozitarea acestora.

„În urma verificărilor efectuate au fost identificate produse lactate (iaurt) ce urmau să fie distribuite în cadrul programului naţional „Laptele şi cornul” şi care erau depozitate fără a se respecta normele sanitar-veterinare. Concret, temperatura de depozitare a produselor era de circa +21 de grade, deşi temperatura de păstrare recomandată de producător era între +2 şi +6 grade C”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Covasna.

În urma controlului au fost confiscate 43.752 de iaurturi, în valoare de 26.600 de lei, iar DSVSA a aplicat firmei o amendă de 5000 de lei. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite