Fundaţia Prinţul de Wales lansează un program de susţinere a micilor fermieri

Fundaţia Prinţul de Wales lansează un program
de susţinere a micilor fermieri

Prinţul Charles a stat de vorbă cu producătorii locali în luna mai. FOTOFacebook Fundaţia Prinţul de Wales

Fundaţia va face un studiu în toată ţara, va discuta cu sute de producători de produse tradiţionale pe care îi va ajuta să îşi promoveze marfa eficicient.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia Prinţul de Wales lansează primul mare program în sprijinul micilor fermieri şi producători români. Este un program pilot de zece luni care se va derula sub forma unui studiu sondaj în cinci regiuni istorice ale Romaniei: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat.

„Intenţionăm să discutam cu câteva sute de producători din aceste regiuni că să vedem ce produse naturale fac, în ce cantitate şi la ce calitate, cum le vând şi cu câţi bani rîmân în buzunar. La finalul acestei călătorii vom nominaliza cinci produse de calitate superioară (cu ajutorul unor experţi în calitate din Romania, Italia şi Marea Britanie), produse ce pot vorbi frumos despre potenţialul agriculturii româneşti. Acest studiu însă ne va arăta şi dificultăţile de zi cu zi ale fermierilor şi producătorilor şi sperăm ca pe baza a ceea vor vom afla să gândim programe de susţinere a lor. Produsele ce sunt obiectul acestui sondaj sunt: brânzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume şi fructe (inclusiv dulceţuri, conserve)“, se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei Prinţul de Wales

Studiul sondaj din fiecare regiune se va incheia cu un curs de gătit care pe de o parte să îmbunătăţeasca priceperea unor bucătari începători şi pe de alta parte să introducă aceste produse în meniul afacerilor din zonă.  

 

citeste totul despre: