Proiect „Parteneriat public-privat pentru ocuparea forţei de muncă“ în valoare de 3,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In căutarea unui loc de munca foto adevarul
In căutarea unui loc de munca foto adevarul

În proiect sunt implicate 10 Agenţii Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă , cu solicitare de la AJFOM Tulcea, iar Brăila este prezentă. Vor fi parteneriate public-private încheiate în toate judeţele cu furnizorii privaţi, se va crea un portal cu furnizorii privaţi de servicii şi se vor aplica chestionare pentru realizarea unui studiu privind serviciile de ocupare publice şi private.

Astăzi la Brăila la sala de şedinţe a Hotelului Belvedere a avut loc  conferinţa interegională în cadrul proiectului “Parteneriat public-privat pentru ocuparea forţei de muncă”– solicitant AJOFM Tulcea, demarat în anul 2011 cu o perioadă de finalizare de trei ani, având următorii parteneri: AJOFM Dâmboviţa, AJOFM Prahova, AJOFM Ialomiţa, AJOFM Călăraşi, AJOFM Brăila, AJOFM Bacău, AJOFM Vrancea, AJOFM Iaşi şi AJOFM Constanţa.
“La această dată proiectul se află în luna a 28-a de implementare”, ne-a declarat Adina Udilă , director AJOFM Tulcea. “Sunt realizaţi toţi indicatorii propuşi pentru această perioadă, din care amintim: o conferinţă de deschidere, cinci conferinţe interregionale de diseminare, parteneriate public-private încheiate în toate judeţele cu furnizorii privaţi de servicii de ocupare a forţei de muncă şi de formare profesională, crearea unui portal cu toţi furnizorii privaţi de servicii de ocupare a forţei de muncă şi de formare profesională din cele 10 judeţe care au semnat parteneriate cu AJOFM-urile, aplicarea de chestionare pentru realizarea unui studiu privind serviciile de ocupare publice şi private. Valoarea totală a proiectului este de 16.165.509 lei, mai exact 3,5 milioane de euro” a mai spis Udilă.  
La acest proiect au participat 100 de persoane, reprezentanţi din fiecare judeţ partener care au vizitat, Olanda, Suedia, Danamerca, Anglia, Ucraina pentru a se dobândi experienţă în cadrul acestui proiect.
”Au fost vizite de studiu în ţări ale U.E, şi nu numai , cu ţări cu tradiţie în acest tip de parteneriat public privat.Ca o concluzie personală , la ce am observat eu, instituţiile de pe lângă Primării care ajută şomerii să caute un loc de muncă, mai întâi evaluează starea acestei categorii, au un personal care este atât de aproape de oameni, încât îi splală , tund,  şi după aceea sunt trimişi la muncă. În alt stat, oamenii bogaţi finanţează de ani de zile, persoanele cu handicap, unde pot să vă spun că aici intră şi cei care nu au neapărat un problemă de sanătate vizibilă, ci şi cei care nu se adaptează la un loc de muncă, sunt stresaţi, timoraţi, etc. Să asiguri un loc de muncă pentru 800 de oameni este o realizare , pentru că aşa se gândeşte , fiecare om trebuie să aducă contribuţii statului” a subliniat Adina Udilă.
Subprefectul Brăilei , Cătălin Grosu prezent la eveniment a subliniat necesitatea unor studii de pe piaţa  muncii, pentru ca reprofesionalizarea şomerilor şi nu numai, să se poată plia pentru  cerinţele furnizorilor, la fel şi învăţământul .
Acesta a mai spus că în acelaşi timp este nevoie ca statul să se implice în acordarea unor facilităţi întreprinzătorilot în funcţie de profilul economic al judeţului

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite