Bilanţ tragic: 15 accidente grave soldate cu 14 răniţi şi cinci morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi luna aprilie a debutat cu accidente soldate cu decedaţi. FOTO: ARHIVĂ
Chiar şi luna aprilie a debutat cu accidente soldate cu decedaţi. FOTO: ARHIVĂ

Pe parcursul trimestrului I al anului 2013, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 15 accidente rutiere grave, soldate cu 14 răniţi grav şi 5 persoane care nu au supravieţuit.

În anul 2012, în aceeaşi perioadă, au avut loc un număr de 26 de accidente rutiere grave, soldate cu 6 persoane decedate şi 23 rănite grav.

Din totalul accidentelor produse, 6 au fost în municipiu, fiind înregistrate 5 victime accidentate grav şi una decedată, şi 9 în judeţ, soldate cu 9 accidentaţi grav şi 4 morţi.

"Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost depăşirea neregulamentară, care a dus la producerea a 3 accidente rutiere, soldate cu 3 răniţi grav şi 3 persoane decedate, traversarea neregulamentară, care a generat 3 accidente rutiere, soldate cu 3 răniţi grav şi o persoană decedată, şi conducerea pe contrasens, care a generat 3 accidente rutiere, cu două persoane rănite grav şi una decedată", ne-a declarat inspector principal de poliţie Jenel Şogor.

Şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 41 brăileni şi 4 aflaţi în tranzit (9 amatori şi 6 profesionişti).

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de marţi (4 accidente cu 3 răniţi grav şi un decedat), joi (4 accidente cu 4 persoane rănite grav şi una decedată) şi vineri (3 accidente cu o persoană decedată şi 3 rănite grav).

Cu preponderenţă, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 12:00-18:00 (5 accidente soldate cu 4 răniţi grav şi doi decedaţi) şi 00:00-06:00 (4 accidente cu 4 răniţi grav şi 3 decedaţi).

IATĂ CE RECOMANDĂRI FORMULEAZĂ POLIŢIA BRĂILEANĂ

Pentru prevenirea acestor evenimente, poliţiştii brăileni revin cu următoarele recomandări adresate conducătorilor auto:

- să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic!;

- să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în condiţii depline de siguranţă, atunci când se impune!;

- să sporească atenţia şi să se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni!;

- să folosească luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!;

- să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!;

- să folosească centura de siguranţă care poate salva viaţa în caz de accident!;

- să nu folosească telefonul mobil în timp ce conduc, dacă nu au sistem “hands-free”!;

- să evite să se angajeze cu pasagerii în discuţii care pot distrage atenţia de la drum!;

- să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice!;

- să nu conducă în condiţii de oboseală!;

- să oprească din când în când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere şi refacere a forţelor!;

- să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Nu uitaţi că:

- depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice;

- viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă;

- viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite