Atenţie la consumul cărnii de porc din locuri neautorizate. Veterinarii recomandă examenul trichineloscopic. Unde puteţi examina carnea de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veterinarii reamintesc că în perioada sărbătorilor de iarnă sunt sacrificaţi mulţi porci şi există un risc crescut de contactare a trichinelozei. Aceştia recomandă ca înainte de a consuma carnea de porc, să treacă printr-un examen trichineloscopic.

Pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare şi infestarea cu parazitul Trichinella Spiralis, conducerea DSVSA Brăila recomandă populaţiei să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, ori din locuri neautorizate şi nesupravegheate sanitar-veterinar. De asemenea, cei care cresc porci pentru consum propriu sunt sfătuiţi să nu mănânce şi să nu dea altora până nu verifică trichineloscopic animalul sacrificat. În caz contrar, dacă porcul a fost bolnav, cei care au consumat carne infestată va trebui să urmeze tratamente de lungă durată, existând posibilitatea apariţiei unor complicaţii şi reacţii adverse.

O altă recomandare este aceea de a se renunţa la obiceiurile culinare riscante, mai precis la consumul de carne sau preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic. 

image

Pentru a evita orice fel de risc, inspectorii DSVSA Brăila recomandă efectuarea examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei la una dintre locaţiile instituţiei:

-sediul din str. 1 decembrie 1918 (vis-a-vis de Piaţa Halelor) şi la staţiunea de Control alimente din incinta Pieţei Halelor (programul de lucru 08.00 - 18.00 în zilele lucrătoare şi 08.00 - 17.00 în zilele de duminică), sau la centrele sanitar-vetrinare din fiecare comună a judeţului.

- pentru porcii mistreţi singurul loc unde se face testul este sediul de pe Calea Galaţi nr. 344, din cartierul Vidin. Costul examenului pentru un porc este de 9 lei plus TVA, iar la mistreţi de 18 lei, plus TVA.

Citiţi şi 

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite