Vremea în care bărbaţii purtau fără sfială tocuri. Top 10 ciudăţenii despre pantofi
0Pantofii spun totul despre noi: ce stil de viaţă avem, ce venituri avem şi cât de mult ne pricepem la modă. De-a lungul istoriei, diferite tipuri de pantofi erau asociate cu anumite tipuri sociale şi chiar ocupaţii.
Redactorii publicaţiei lifebuzz.com au întocmit o listă cu 10 lucruri neobişnuite lucruri despre pantofi:
- Iniţial, pantofii cu toc au fost făcuţi pentru bărbaţi. Tocul insinua că cel care poartă pantofii este bogat şi face parte din aristocraţie. De asemenea, tocul ajuta piciorul să stea mai bine în etrieri atunci când bărbaţii călăreau.
- Celebrul designer de pantofi Jimmy Choo a realizat prima pereche de pantofi pe când avea doar 11 ani. Acesta s-a născut într-o familie de pantofari, tatăl său învăţându-l tainele meseriei încă de mic.
- Primele cizme au fost realizate în 1840, pentru Regina Victoria.
- Prima doamnă din Filipine în perioada 1965-1986, Imelda Marcos avea o colecţie de 1056 de perechi de păpuci. Aceştia ocupau o încăpere întreagă.
- Păpuci cu whiskey. O ediţie limitată de păpuci bărbăteşti Oliver Sweeney are un compartiment secret, în toc, unde este o sticlă în miniatură de whiskey Johnnie Walker.
- Cei mai scumpi papuci din lume au fost cumpăraţi în anul 2000 la o licitaţie, cu 660.000 de dolari. Aceştia au fost purtaţi de Judy Garland în filmul „Vrăjitorul din Oz“.
- Cei mai mari păpuci din lume au o lungime de mai bine de cinci metri şi lăţime de doi metri şi jumătate. 30 de persoane încap în această pereche uriaşă de papuci.
- Papucii decupaţi au fost realizaţi în 1930 şi au fost destinaţi ieşirilor la plajă.
- Potrivit unui studiu, cele mai multe femei din America deţin 19 perechi de pantofi, dintre care poartă mai des doar 4.
- Şlapii de plajă au fost inspiraţi din sandalele japoneze. Niciodată nu ai voie să pătrunzi într-o casă din Japonia cu păpuci în picioare. În locul lor vei folosi şlapii tradiţionali numiţi „uwabaki“.
Sursa: lifebuzz.com
Vă mai recomandăm:
15 ciudăţenii despre SUA: de la reclamele agasante cu avocaţi la obsesia pentru steaguri
Bizarerii despre oceane: de la „crema de soare“ a coralilor la cascadele de sub apă