Sute de bistriţeni au umplut până la refuz Sala Polivalentă, şi la fel cum obişnuiau să facă la spectacolele Cenaclului Flacăra au cântat cât i-au ţinut plămânii pe artişti precum Ioan Gyuri Pascu sau Ducu Bertzi, dar şi organizatorul evenimentului, folkistul bistriţean, Florin Săsărman, a fost aplaudat de către public de câte ori a luat microfonul. „Acum mulţi ani folkul era considerată o muzică tânără, astăzi putem spune că nu mai este de ceva timp aşa, dar cei care îl ascultă sunt cu siguranţă tineri", s-a adresat Săsărman sălii plină în majoritate de spectatori de vârstă medie care înainte de '89 umpleau stadioanele ţării pentru a asculta artiştii urcaţi pe scenă de regretatul Adrian Pănuescu şi al său Cenaclu Flacăra.

Punctul culminant al serii care a ţinut până după miezul nopţii a fost recitalul trupei Pasărea Colibri. Cei patru artişti de la Colibri au reuşit să ţină sala în picioare aproape o oră, sutele de voci fiind alături de ei la fiecare refren, aplaudând până li s-au înrăşit palmele şi chemându-i la un bis, pe care folkiştii nu l-au refuzat.

Cea de-a X-a ediţie a festivalului organizat anuale de Florin Săsărman a fost un real succes, mai ales că organizatorii au preferat de aceastî dată să realizeze o singură seară, în care să invite toţi oaspeţii şi nu trei seri mai scurte, aşa cum se obişnui în anii trecuţi.