VIDEO Cenaclul Flacăra a reînviat pentru o seară la Gala Bistriţa Folk

VIDEO Cenaclul Flacăra a reînviat pentru o seară la Gala Bistriţa Folk

Pasărea Colibri a încheiat Gala Bistriţa Folk

Cele mai mari nume ale folkului românesc şi-au dat întâlnire, vineri seara, la Gala Bistriţa Folk în Sala Polivalentă din oraş. Atmosfera creată a fost asemănătoare celei de la Cenaclul Flacăra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de bistriţeni au umplut până la refuz Sala Polivalentă, şi la fel cum obişnuiau să facă la spectacolele Cenaclului Flacăra au cântat cât i-au ţinut plămânii pe artişti precum Ioan Gyuri Pascu sau Ducu Bertzi, dar şi organizatorul evenimentului, folkistul bistriţean, Florin Săsărman, a fost aplaudat de către public de câte ori a luat microfonul. „Acum mulţi ani folkul era considerată o muzică tânără, astăzi putem spune că nu mai este de ceva timp aşa, dar cei care îl ascultă sunt cu siguranţă tineri", s-a adresat Săsărman sălii plină în majoritate de spectatori de vârstă medie care înainte de '89 umpleau stadioanele ţării pentru a asculta artiştii urcaţi pe scenă de regretatul Adrian Pănuescu şi al său Cenaclu Flacăra.

Punctul culminant al serii care a ţinut până după miezul nopţii a fost recitalul trupei Pasărea Colibri. Cei patru artişti de la Colibri au reuşit să ţină sala în picioare aproape o oră, sutele de voci fiind alături de ei la fiecare refren, aplaudând până li s-au înrăşit palmele şi chemându-i la un bis, pe care folkiştii nu l-au refuzat.

Cea de-a X-a ediţie a festivalului organizat anuale de Florin Săsărman a fost un real succes, mai ales că organizatorii au preferat de aceastî dată să realizeze o singură seară, în care să invite toţi oaspeţii şi nu trei seri mai scurte, aşa cum se obişnui în anii trecuţi.


citeste totul despre: