Tăşuleasa Social pregăteşte cea mai mare acţiune de împădurire din Transilvania

Tăşuleasa Social pregăteşte cea mai mare acţiune de împădurire din Transilvania

FOTO: Eduard Schneider

În această primăvară, Asociaţia Tăşuleasa Social pregăteşte cea mai mare acţiune de  împădurire din Transilvania. Nu mai puţin de 10 hectare de teren degradat din localitatea Budeşti-Fânaţe, aflate la graniţa dintre judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, vor fi împădurite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea va avea loc în data de 22 martie, fiind sprijinită de Banca Transilvania. Vizată este comuna Budeşti, una dintre cele mai sărace din judeţ, unde şi autorităţile locale fac eforturi considerabile pentru împăduriri.

Budeşti este a doua comună din judeţ care reuşeşte să acceseze fondurile guvernamentale pentru împădurirea terenului degradat. În anul 2012, autorităţile locale au reuşit să împădurească primele perimetre cu o suprafaţă de aproape 70 de hectare.

„Asigurăm transportul atât din Bistriţa (plecare la 8:30, Palatul de Justiţie), cât şi din Cluj (plecarea la 8:30, parcarea mare din Piaţa Cipariu). Să nu uitaţi să luaţi cu voi: bocanci sau cizme de gumă, haină de ploaie şi bună dispoziţie. Sunt asigurate: transportul, masa, apa, uneltele, puieţii şi o surpriză la finalul acţiunii!”, se arată într-un comunicat de presă remis de Tăşuleasa Social.

La mijlocul lunii martie, voluntarii de la Tăşuleasa Social au ajuns la cel de-al 99-lea hectar de pădure plantată, la Sebeş-Alba, în parcul „Arin”.Vă mai recomandăm:

FOTO Principele Nicolae al României a lăsat reşedinţa regală pentru o săptămână de voluntariat la înălţime

„O limonadă pentru un copăcel”. Metodă inedită de a atrage atenţia asupra ciopârţirii pădurilor ţării


 

citeste totul despre: