Romgaz a găsit „aur negru” într-o comună bistriţeană. Autorităţile locale nu ştiu nimic

Romgaz a găsit „aur negru” într-o comună bistriţeană. Autorităţile locale nu ştiu nimic

Romgaz a descoperit rezerve de hidrocarburi în mai multe locaţii din ţară

Romgaz a descoperit petrol în satul Enciu din comuna Matei. Autorităţile locale din Matei s-au arătat surprinse de această veste, precizând că la urechile lor nu a ajuns o asemenea informaţie, deşi este vorba despre un sat aparţinător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale vrea să prelungească cu 16 ani, până în 2030 nouă acorduri de concesiune încheiate cu compania de stat Romgaz Mediaş, asta pentru că producătorul de gaze a descoperit noi resurse de hidrocarburi.

Printre locaţiile unde Romgaz ar fi găsit rezerve de hidrocarburi se numără şi o comună bistriţeană. Este vorba despre satul Enciu din comuna Matei. Reprezentanţii Romgaz nu au oferit detalii cu privire la noile rezerve de hidrocarburi.

Aceste descoperiri nu au ajuns la urechile autorităţilor locale din comuna Matei, care nu ştiu nimic despre acest subiect, deşi vizată este o localitate ce aparţine de comună.

„Nu ştiu nimic despre asta. Dacă ar fi aşa cum spuneţi dumneavoastră ne-am îmbogăţi!”, a declarat primarul comunei Matei, Vasile Encian.

 

Vă mai recomandăm:

INS: Consumul de energie a scăzut cu 0,9% în primele zece luni. Importurile de ţiţei au crescut cu 32%, iar cele de gaze au scăzut cu 66%

ANALIZĂ Ajutoarele de stat pentru Petrom, reciproc avantajoase. Ce facilităţi au primit petroliştii şi ce a câştigat statul

 

citeste totul despre: