Vitamina controversată despre care adepţii tratamentelor naturiste susţin că ar ucide celulele canceroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantele medicinale pot fi de ajutor în tratarea bolilor    Foto: Shutterstock
Plantele medicinale pot fi de ajutor în tratarea bolilor    Foto: Shutterstock

În timp ce medicina convenţională a aruncat, în unele ţări, în ilegalitate vitamina B17, specialiştii în tratamente naturiste susţin că aceasta ar fi eficientă împotriva cancerului. Controversele se înteţesc pe măsură ce numărul celor afectaţi de cancer este tot mai mare iar tratamentele tot mai scumpe şi mai revoluţionare.

Potrivit unor statistici în România apar 80 de noi cazuri de cancer la copii, în fiecare an. Dacă în alte ţări, această maladie, deşi foarte gravă nu mai este netratabilă, în România încă mortalitatea este mare. În ce priveşte rata de supravieţuire, cel puţin la copii, în România rata de supravieţuire este de 50%, în timp ce în alte ţări din Europa rata de supravieţuire este de 70%. Datele au fost făcute publice anul trecut, în cadrul unui wprkshop pe tema cancerelor rare.

În timp ce medicina convenţională se luptă să găsească tratamente noi şi revoluţionare, adepţii tratamentelor naturiste susţin că vitamina B17 sau Letrilul ar fi o substanţă foarte eficientă împotriva celulelor canceroase. Nutriţionistul Lena Coteţ susţine că vitamina B17 se găseşte în cantitate foarte mare în sâmburii de caise, dar şi de migdale prune sau de măr.  ”E suficient cam 15 sâmburi pe zi de migdale şi 15 de caise. Dar se mai mai găseşte şi în sâmburele de măr. Când facem sucul de măr nu trebuie să aruncăm sâmburii. Sunt plini de vitamna B17 ” susţine ea.

Ea ai arată că Letrilul de sinteză nu este la fel de eficient şi, pe lângă că este foarte scump, dă reacţii adverse destul de grave. ”Cel de sinteză are multe contraindicaţii şi dă reacţii adverse. Mai şi costă foarte mult. Am avut un pacient carea spunea că a dat 80 de milioane de lei (8.000 de lei noi, n.r.) şi a lut o doză dimineaţa, iar pe după amiaza s-a simţit rău. A avut nişte reacţii adverse foarte neplăcute”, mai spune ea.

Pe lângă sâmburii care conţin această substanţă, nutriţionistul mai arată că există şi plante care luptă eficient împotriva cancerului. ”Năpraznicul, spânzul, sau mărul lupului sunt cele mai puternice chimioterapii naturale din lume. Însă spânzul sau mărul lupului nu pot fi folosite la persoanele care au afecţiuni hepatice”, mai explică ea. Primele dintre cele două plante sunt deasemenea destul de controversate, însă ea susţine cu tărie că a recomandat chiar unor membri ai familiei ei cură cu aceste plante, însă cu o precizare foarte importantă: atenţie la concentraţie! ”Unii naturişti susţin că mărul lupului şi spânzul se foloseşte numai extern. Dar eu am recomandat şi intern pacienţilor mei şi unul a fost chiar soţul meu însă e adevărat că e foart importantă concentraţia. Nu e un tratament pe care să-l faci la voia întâmplării, ci numai sub supravegherea unui specialist”, mai arată ea.

De asemenea Lena Coteţ mai spune că tratamentele naturiste nu le exclud pe cele convenţionale, arătând chiar că pot fi folosite în paralel cu chimioterapia. ”Cei care doresc să facă chimioterapie, pot să facă. Tratamentul naturist poate să meargă în paralel cu chimioterapia. Tratamentele nu se bat cap în cap. Numai că în timpul chimioterapiei, proteina animală n-are ce căuta. Cu chimioterapia omorâm tumorile, iar cu proteina animală le hrănim”, mai explică ea.

Despre planta numită năpraznic spune că ar conţine foarte mult germaniu, un alt element care omoară eficient celulele canceroase. ”Pentru bolile ginecologice se recomandă creţişoara, salvia şi coada şoricelului. Se face infuzie şi se iau cam trei căni pe zi, cam două-trei luni. Pentru ficat e foarte bun armurariu păpădie, anghinare şi rostopască. Sunt diferite forme de a le consuma: ceaiuri: infuzie decoct, sau macerat la rece. Coaja de stejar sau de dud - cea de stejar e foarte bună pentru cancere şi bol digestive - trebuie fierte, pentru că sunt tari şi nu poţi scoate substanţa din ele prin infuzie” mai explică nutriţionistul.

Mai puteţi citi:

Crima pasională rezolvată după cinci ani în anii comunismului. Cum i-au găsit miliţienii pe ucigaşii unui tânăr îndrăgostit

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite