Cum se prepară spuma de zmeură, un desert simplu şi răcoros de vară
0Cu un conţinut bogat de vitamina C, zmeura poate fi ingrendientul ideal pentru salatele de fructe răcoroase sau pentru alte deserturi simple.
Iată o reţetă simplă de spumă de zmeură, gata în 10 minute.
Ingrendiente:
2 albuşuri
50 ml apă
130 g zahăr
250 g zmeură
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert împreună cu zahărul, pentru 5 minute, până ce zahărul se topeşte şi siropul începe să se îngroaşe. Albuşurile se bat spumă şi mai apoi se toarnă peste ele siropul fierbinte, bătând în continuare până rezultă o spumă lucioasă. Se adaugă zmeura şi se bate în continuare până se omogenizează. Spuma obţinută se pune în pahare pentru desert şi se dă la rece.
Înainte de servire, se poate orna cu zmeură, bucăţele de ciocolată sau pişcoturi.
Citeşte şi
Cum să prepari brânzoaicele, un desert pufos, după o reţetă tradiţională din Maramureş