Cum combatem respiraţia urât mirositoare. Efectul vorbitului pentru o perioadă lungă de timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respiraţia urât mirositoare are legatură, în primul rând, cu alimentele pe care le consumăm. O altă cauză este reprezentată de unele afecţiuni dentare. Tocmai de aceea medicii stomatologi recomandă vizite regulate la cabinetele stomatologice şi perierea dinţilor de cel puţin două ori pe zi pentru îndepărtarea resturilor alimentare.

Pentru a nu fi puşi în situaţii incomode în care respiraţia să ne fie urât mirositoare, medicii stomatologi recomandă în primul rând să ne tratăm afecţiunile dentare pentru că pasta de dinţi, guma de mestecat, apa de gură nu fac decât să mascheze mirosul pentru o perioadă scurtă de timp şi nu îl îndepărtează. Consumul de lichide, dieta cu legume proaspete, dar şi „fuga” de consumul exagerat de cafea, alcool şi tutun sunt principalii factori care combat o respiraţie urât mirositoare, spun medicii stomatologi.

Respiraţia urât mirositoare se poate însă datora şi unor alte afecţiuni. Este vorba despre boli ale sinusurilor, amigdalită, digestie deficitară sau chiar şi lipsa de vitamina C. De asemenea, poate pare greu de imaginat, dar şi stresul este o cauză a respiraţiei urât mirositoare.

La persoanele sănătoase, respiraţia urât mirositoare poate fi întâlnită în cazul în care vorbesc continuu pentru o perioadă mai lungă de timp sau dimineaţa, imediat după somn.

Citeşte şi

Cum îi dezumanizăm pe ceilalţi şi ce putem face să fim mai buni unii cu alţii

Obiceiuri bizare din judeţul Maramureş. La ce era folosită mătrăguna, împărăteasa florilor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite