Ceaiuri interzise gravidelor. Care sunt plantele care pot provoca avortul spontan

Ceaiuri interzise gravidelor. Care sunt plantele care pot provoca avortul spontan

Gravidele trebuie să evite unele ceaiuri medicinale    Foto: Adevărul

Există o serie de plante medicinale care, deşi pot fi de un real folos în tratarea unor afecţiuni, gravidele ar trebui să stea departe de ele. Asta din cauza faptului că aceste plante au un potenţial crescut de a provoca un avort.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicina naturistă oferă o multitudine de posibilităţi de tratare a aecţiunilor din cele mai diverse, indiferent de gravitatea lor. Fiind produse naturale, contraindicaiile sunt foarte vagi, cu toate acestea însă, femeile însărcinate trebuie să fie foarte atente la câteva plant de ceai, sau chiar unele alimente ori fructe.

Cimbrişor de câmp este una din cele mai cunoscute plante pentru ceai, folsit în combaterea mai multor afecţiuni. Deşi contribuie la normalizarea funcţiilor ficatului şi a rinichilor, creşte imunitatea, este foarte util în stările gripale, iar în afecţiunile stomacului şi ale bilei este un remediu minunat, gravidele trebuie să-l evite, deoarece are un mare potenţial de a provoca un avort.

Sofranul, pe care îl cunoaştem doar ca şi un codiment, este originar din Persia. Se utilizează stigmatele florilor (care sunt înflotie doar trei zile), ca antismasmodic, stomahic, analgezic, antitusiv, sau tonic gastric şi al  sistemului nervos central. Totuşi, în caz de supradozaj, acesta poate produce avortul spontan, vărsături, diaree, colici abdominale.

Frunza de zmeura roşie este cunoscută ca planta folosită în inducerea travaliului. Totuşi, înainte de teremen este recomandată evitarea acestei plante.

Uleiul de ricin este un foarte bun laxativ, purgativ, ce produce spasme ale intestinelor. Aceste spasme însă pot fi produse şi asupra uterului, ceea ce duce la riscul unui avort, motiv pentru care nu este recomandat gravidelor.

Ananasul este un fruct, pe cât de gustos, pe atât e sănătos. Este cunoscut ca având efect de scădere a colesterolului, însă se crede că ananasul ar conţine unele enzime ce pot duce la ruperea membranei (apelor, în termeni populari).

Deşi literatura de specialitate menţionează mai multe plante medicinale şi efectele lor venefice ori contraindicaţii, în special gravidele trebuie să ştie că orice situaţie neplăcută apare în perioada sarcinii, prezenţa la medic este absolut obligatorie. 

 
Mai putei citi:
citeste totul despre: