Bacalaureat 2016. Subiectele la matematică, un fel de „mură-n gură“. „Ne puteam da seama că greşim, dacă nu ajungeam la rezultatul cerut“
0Bacalaureat 2016. Mulţi elevi care au ieşit de la proba la matematică spun că subiectele au fost mai uşoare decât s-ar fi aşteptat.
Proba la matematică a ”ridicat mingea la fileu” candidaţilor la Bacalaureat 2016. Majoritatea dintre ei s-au arătat mulţumiţi de felul în care au fost concepute subiectele, ba pentru unii au fost chiar prea simple. Faptul că au avut un rezultat dat, la care ei au trebuit să ajungă prin demonstraţie i-a ajutat foarte mult.
”A fost uşor. Nu mi s-a părut nimic greu, având în vedere faptul că am avut numai de demonstrat ceea ce ni s-a dat, adică, dacă greşeam, ne puteam da seama, pentru că nu dădea rezultatul pe care-l aveam deja”, spune Melinda Pode, elevă din Baia Mare, care a dat proba de matematică la M II.
”A fost destul de uşor. Am avut câteva subpuncte mai grele, dar în general a fost uşor. A fost mai uşor decât am făcut noi în clasă. Integrale, polinoame, matrici, limite, am avut din toate. Pe o scară de la 1 la 10, ca şi grad de dificultate, aş zice un 6-7”, spune o elevă care a terminat cu media 9.
Un alt elev din Baia Mare, care a fost acceptat a o facultate în Anglia, Eduard Ruzsa, spune la fel, că subiectele au fost foarte uşoare. ”A fost foarte uşor la M1. Subiectele au fost cam ca şi cele de anul trecut, dar mi s-au părut mai uşoare acum”, zice absolventul de Matematică-Informatică intensiv.
Nici cei care au dat examen la istorie nu s-au plâns de gradul de dificultate. ”Am avut România postbelică. A fost simplu. Se putea şi mai bine dacă învăţam mai mult, dar de picat, oricum nu pic. Poate nu iau chiar cu nota pe care mi-o doresc, dar îl iau. Am avut mai multe subpuncte acolo, dar nu au pus pobleme”, spune Leş Diana, care a susţinut proba la istorie.
CALENDAR BACALAUREAT, sesiunea iunie-iulie 2016:
13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, proba scrisă);
5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, proba scrisă);
6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisă);
8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă);
12 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00);
13-15 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;
16 iulie: Afişarea rezultatelor finale.
Mai puteţi citi:
Rezultate Evaluare Naţională 2016 Maramureş. Notele finale la Capacitate 2016 după contestaţii