VIDEO Cum s-au împărţit banii pentru Festivalul Theaterstock, eveniment organizat de Teatrul Municipal Bacovia şi Asociaţia Muze Colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Sigartău, Dragoş Pandele şi Mădălina Rotaru au explicat cum s-au împărţit banii la Theaterstock FOTO Mircea Merticariu
Anca Sigartău, Dragoş Pandele şi Mădălina Rotaru au explicat cum s-au împărţit banii la Theaterstock FOTO Mircea Merticariu

Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal Bacovia, consilerul personal pe probleme de marketing, Dragoş Pandele şi Mădălina Rotaru, preşedintele Asociaţiei Muze Colorate au explicat ieri, într-o conferinţă, cum s-au împărţit pentru Theaterstock banii publici şi cei obţinuţi prin sponsorizări dar şi de ce a fost nevoie de un parteneriat cu un ONG pentru organizarea evenimentului.

Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului Theaterstock din acest an este cel mai mare eveniment cultural produs în Bacău, pe parcursul a 16 zile, care a avut şi un buget consistent, de aproape 2,6 milioane de lei, din care 1,8 milioane au fost bani de la bugetul local, 100 de mii de lei de la Ministerul Culturii, 177 de mii de lei au fost încasaţi din vânzarea biletelor iar 600 de mii de lei au fost atraşi de la sponsori de Asociaţia Muze Colorate în parteneriat cu Dragoş Pandele, consilierul personal al actriţei Anca Sigartău, managerul teatrului băcăuan. Costurile festivalului, potrivit evidenţelor contabile, se împart astfel: cazare-419 mii de lei, cheltuieli diverse de funcţionare-3 mii de lei, transportul artiştilor- 230 de mii de lei, afişe, prestări servicii- 161 de mii de lei, onorarii şi drepturi de autor- 1,482 milioane de lei.
„De ce am lucrat cu o asociaţie? Pentru că membrii Consiliului Local şi-au asumat blocarea finanţării, pentru că teatrul nu are cont în euro, pentru că unele trupe trebuiau plătite în avans“, şi-a început expunerea Anca Sigartău.


Dragoş Pandele a explicat care este natura relaţiei profesionale cu managerul Teatrului Municipal Bacovia. „Nu am o relaţie contractuală cu Teatrul Municipal Bacovia şi nu sunt plătit din fonduri publice. Nu am încasat niciun leu de la Teatrul Municipal Bacovia pentru partea de organizare, concept, marketing şi promovare, strategie, negociere, implicare efectivă în desfăşurarea festivalului. Toate aceste activităţi au fost realizate pentru Teatrul Municipal Bacovia, fără a încasa niciun leu din fonduri publice. Singurii bani primiţi au fost din sponsorizări, prin intermediul asociaţiei“, a spus Dragoş Pandele. Consilierul a accentuat şi asupra faptului că a fost implicat în organizarea unor evenimente de anvergură,  finanţate din bani publici dar şi sponsorizări, pentru care şi-a asigurat un onorariu consistent. Pentru organizarea unui eveniment la Sibiu a primit aproximativ 87 de mii de euro. „Da, este adevărat, sunt scump, nu lucrez gratis, dar sunt plătit pentru succesul evenimentului din banii atraşi“, a mai spus Pandele.


Printre manifestările organizate de asistentul de la Teatrul Bacovia se numără: Paşte pe litoral, concert Goran Bregovic, concertele Natalie Cole, BobbyMcFerrin, Duke Ellington Orchestra, Chicane, DubPistols, The Parlotones, Urma, Festivalul Sirnaville, Zilele Cetăţii Caransebeş, Romanian Music Awards Iaşi, Sărbătorile Craiovei dar şi MTV Romanian Music Awards, Festivalul medieval Cetăţi Transilvane Sibiu, Shakespeare Palimpsest - ateiere de teatru, Dansul Florii de cireş Poveste cu jazz - special guest Duke Elington Orchestra, concert Julio Iglesias- toate desfăşurate ca evenimente oficiale în cadrul proiectului Sibiu Capitala Culturală Europeană. „Proiectele au fost realizate în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Am elaborat concept artistic, strategie de marketing şi promovare, contractare şi negociere trupe, strangere de fonduri. Pentru toate am fost plătit conform prevederilor legale, fie în baza unui contract de comision, fie în baza unui contract de prestare servicii“, a mai precizat Dragoş Pandele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite